Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zielony w temacie, 2.8quattro '97 moge kupic ale jest jedno ale. Kapia krople ze zbiorniczka wyrow.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Klania sie uzytkownik Subaru Impreza, zielony w temacie Audi. Najprawdopodobniej zdradze marke na rzecz A4 2.8 quattro 97 190konia. Dzis bylem ogladalem. 97 rok, kombi automat. I tak jak wglad, srodek zawieszenie, skrzynia i praca silnika nie spowodowala u mnie absolutnie zadnych zastrzezen tak zmartwila mnie jedna rzecz.

Mianowicie, od odpalenia auta do pelnego zagrzania i zrobienia jakis 30km (pod duzym obciazeniem) notorycznie kapal plyn przez odpowietrznik zbiorniczka wyrownawczego. Kapalo na poczatku w stylu jedna 1 kropla / 3 sek pozniej 5 sek pozniej 7. z komory silnika zaczal wydobywac sie dym, zapewne dlatego ze plyn kapal bezposrednio na kolektor. Po jakis 35 km zupelnie przestalo.

I teraz poprzez skrzywienie Subaru gdzie absolutnie najmniejsza pier**la moze byc UPG lub obrocona panewka ;) pytam sie Was!

PIerwszy objaw padajacej UPG czy poprostu przelany plyn w chlodnicy/zbiorniczku?

Auto postawione na N, korek odkrecony - zero bablowania, majonezu pod korkiem brak, oleju w plynie rowniez. Po odpaleniu troche pokopcil na bialo ale auto dlugo stalo w garazu wiec obstawiam wode w wydechu. Auta bardzo fajnie zlapalo 90C i caly czas ja trzymalo. Skrzynia ok, napedy ok. Jedynie te kapiace krople z odpowietrznika.

Zwiastun duuuuzych problemow i odpuszczam akurat ten egzemplarz (calkiem zadbany) czy wstepnie olac, wziac na druga jazde testowa?

Pozdrawiam

Opublikowano

2.8 ? 97 ?! Automat z quattro ??!! 50 € za to chcą że przesiadasz się z Imprezy czy o co tu chodzi ?

Opublikowano
  • Autor

2.8 ? 97 ?! Automat z quattro ??!! 50 € za to chcą że przesiadasz się z Imprezy czy o co tu chodzi ?

Tylko o gabaryty. Potrzebuje wiekszego auta / kombi / z "normalna moca". Bo moja Impreza jest kombi ale tylko na papierze. Czy te modele/roczniki sa wyjatkowo felerne i stad Twoj post? Pytam bo w temacie Audi wiem tylko tyle, ze jezdza po drogach. Pozdrawiam

Opublikowano

Spodziewasz się po a4 większych gabarytów od Imprezy z podobnego okresu produkcji ? A4 w b5 czy b6(7) robiło avanta chyba tylko po to żeby wkurzać hałasem a nie imponować praktycznością. Załóż hak i kup przyczepkę - lepiej wyjdzie niż zajechany automat z 2.8 i to 20-letni. Jakoś użytkownicy b5 czy c5 w a6 nie potrafią zrozumieć jak działa kalendarz.

Opublikowano
  • Autor

Spodziewasz się po a4 większych gabarytów od Imprezy z podobnego okresu produkcji ? A4 w b5 czy b6(7) robiło avanta chyba tylko po to żeby wkurzać hałasem a nie imponować praktycznością. Załóż hak i kup przyczepkę - lepiej wyjdzie niż zajechany automat z 2.8 i to 20-letni. Jakoś użytkownicy b5 czy c5 w a6 nie potrafią zrozumieć jak działa kalendarz.

No widzisz kolego i tym postem udowodniles ze chyba nigdy nie widziales jak wyglada Impreza Wagon :/ Pierwszy raz widzialem bagaznik w a4 kombi i jest x2 wiekszy niz w Imprezie. No ale kurcze ja nie o tym.

Pytanie jest co z tym kapaniem....?

Opublikowano

Jakoś użytkownicy b5 czy c5 w a6 nie potrafią zrozumieć jak działa kalendarz.

Po to jest właśnie forum żeby razem móc wymyślić co boli nasze auta. Nie są nowe i wiele osób już przez coś tam przeszło w ich użytkowaniu więc warto się tym podzielić. A nuż na coś się wpadnie. Czasem to błachostka a czasem poważny problem ale w wielu wypadkach można samemu do tego dojść. SnowFun 2.8 w quattro robi miłe wspomnienia tyle że znajomy miał sedana ale trzyma się drogi jak przyklejony. Co do automatycznej skrzyni...znajomy kupił a6 c6 z 2005 roku i po 3 miesiącach musiał ją wymienić...nie wiem ile miała nalatane ani też nie wiem jak sprawdzić jej stan. To tylko tak dla przestrogi. A co do kapania może powodować wzrost ciśnienia w układzie chłodzenia skoro mówisz, że przy mocnym bucie tak się tylko dzieje...może ma gdzieś bąbla powietrza że przy ostrej jeździe się dławi układ chłodzenia i wychodzi lekko...a może po prostu za dużo płynu. Niech doświadczeni się wypowiedzą ja tu tylko z doskoku ;) Pozdrawiam

Edytowane przez DefSquad

Opublikowano

Jakoś użytkownicy b5 czy c5 w a6 nie potrafią zrozumieć jak działa kalendarz.

Po to jest właśnie forum żeby razem móc wymyślić co boli nasze auta. Nie są nowe i wiele osób już przez coś tam przeszło w ich użytkowaniu więc warto się tym podzielić. A nuż na coś się wpadnie. Czasem to błachostka a czasem poważny problem ale w wielu wypadkach można samemu do tego dojść. SnowFun 2.8 w quattro robi miłe wspomnienia tyle że znajomy miał sedana ale trzyma się drogi jak przyklejony. Co do automatycznej skrzyni...znajomy kupił a6 c6 z 2005 roku i po 3 miesiącach musiał ją wymienić...nie wiem ile miała nalatane ani też nie wiem jak sprawdzić jej stan. To tylko tak dla przestrogi. A co do kapania może powodować wzrost ciśnienia w układzie chłodzenia skoro mówisz, że przy mocnym bucie tak się tylko dzieje...może ma gdzieś bąbla powietrza że przy ostrej jeździe się dławi układ chłodzenia i wychodzi lekko...a może po prostu za dużo płynu. Niech doświadczeni się wypowiedzą ja tu tylko z doskoku ;) Pozdrawiam

Kolega kolegi szwagra mówił ...

Opublikowano

Nie kolega kolegi szwagra mówił tylko śmigałem tym autkiem i wiem jak się nim jeździ. Poza tym offtopic...sam masz auto z epoki renesansu więc wiesz z czym to się je...jak dbasz tak masz.

Opublikowano

Łooooo, dostałem ostrzeżenie. Rzucam się właśnie z mostu na Olechówce ( opcja że najwyżej złamę sobie palec u nogi,i to ten mniej ważny)

Dobra, lecim:

Mam parę fajnych samochodów - to nie jest forum dla chwalipiętów, tak - to z profilu istnieje. Poza tym mam kupę innego złomu. Ale passe jest prostowanie światopoglądu innym.

Opublikowano

W taki sposób nikt tu nikomu nie pomaga a to, że masz kupę złomu czy parę jak to nazwałeś "fajnych samochodów" lata mi koło h...bo nawet Cię nie znam a po krtótkich wypowiedziach już wiem, zę nawet nie zależało by mi by poznać..c'est la vie...

Opublikowano
  • Autor

Panowie, no kur**** mnie nie interesuje kto czym jezdzi, jezdzil albo bedzie mial w planach jezdzic. Nie wnikam tez czy szwagier szwagra kuzyna ciotki brata stryjecznego mial audi w automacie ktore co 25km sie psulo i stalo w szopie wiecej niz jezdzilo zanim pijany syn soltysa zdazyl wytrzezwiec i je naprawic.

Rejestrujac sie na tym forum chcialem uniknac odpowiedzi w stylu forum elektrody :D itp.

Mam/ bed mial problem: kapia krople na zimnym ze zbiorniczka wyrownawczego. Sraka i przedwiosnie do UPG czy moze cos zupelnie innego. Tyle. Jak chcecie toczyc wojenki to na prv. Prosze....

Opublikowano

Ile w ogóle ma nalatane to auto? Ja bym wziął na drugą jazdę testową jeśli jest w zasięgu ręki i przejechał się do specjalisty który oceni auto. Czasem lepiej wywalić 500zł a mieć spokój niż kupować kota w worku. Ciężko znaleźć sprzedawcę który przyzna się do wszystkiego co się działo kiedy postanowił sprzedać auto.

Opublikowano
  • Autor

Auto ma około 250k potwierdzone NAPem więc nie na opcji żeby miało chociaż kilometr więcej i to jest pewne.

Automat więc teoretycznie silnik nie wysilony.

Ale to jest ciągle odbieganie od problemu.

Czy ktoś coś w kwestii kapania że zbiorniczka?

Opublikowano

Tak z fusów to nikt nie wywróży, co najwyżej ktoś obeznany w 2.8V6 mogłby to zweryfikować ze swoimi doświadczeniami.

Jechałbym raz jeszcze obejrzeć auto, na zimnym sprawdzić poziom płynu - jak się mieści między min. a max. to w trasę. Jak zacznie kapać to coś nie halo... i wtedy albo cena byłaby na tyle atrakcyjna, żeby się skusić albo szukać innego.

To kapie z korka czy gdzieś obok? Może sam zbiorniczek ma nieszczelność?

Opublikowano
  • Autor

Pod spodem zbiorniczka jest odpowietrznik i z niego kapie