zuri Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Witam jestem nowy na forum nie wiem jak tu się poruszać zbytnio także z góry przepraszam mam takie pytanie mianowicie mam taki problem w skrzyni padł mi prawdopodobnie synchronizator 3 biegu zgrzyta jak redukuje na 3 lub i jak zmieniam z 2 na 3 mechanik mówi ze synchronizator na 100% wiec i tak skrzynie trzeba wyciągnąć.Moje pytanie jest takie w tej skrzyni która posiadam przy 100 km/h mam 3 tys obrotów czy jest opcja założenia jakiejś innej żeby tych obrotów było mniej ale żeby autko w miarę jechało bo to tylko 100 km ??
franekd4 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 na z 1.8 lub 1.8t ale straci na przyspieszeniu
zuri Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Opublikowano 26 Maja 2016 Tak tylko ze słyszałem ze były jakieś różne skrzynie niby jedna taka ze przy 100 km/h ma 3 tys obrotów a inna 2600 czy to prawda nie wiem mam silnik ahl to jaka skrzynie dobrać do tego silnika bo będę musiał zalozyc tak czy inaczej a i czy od Passata 1.6 pasuje ??
jacek70 Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Szukaj po kodzie a ten masz we wlepce. Tak będzie najlepiej i bez obawy że coś nie abla.
booolek Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ja w adr miałem 3k obrotów na 100 ,teraz zrobiłem Swapa na 1,8T APU i przy 100 mam 2,6 k obrotów Skrzynia ma inne przełożenie.
Rekomendowane odpowiedzi