Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana MMI 2G BASIC na co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jak już wcześniej wspomniałem jestem świeżym Audi-fanem, dlatego też nie mam pojęcia o wielu rzeczach.

Moja wersja ma monochromatyczny wyświetlacz ze zmieniarką lub nawigacja w schowku (nie zwróciłem uwagi) + panelem przy drążku zmiany biegów.

IMG_1363.jpg

Chciałbym zapytać czy jest w miarę sensownym rozwiązaniem (nie niosącym ze sobą ogromnych kosztów) wymiana mojego zestawu na lepszy z kolorowym wyświetlaczem? Czy orientujecie się jakie to mogłyby być koszta całościowe oraz gdzie takie rzeczy można robić?

Drugą rzeczą, o którą chciałbym od razu zapytać to jak wygląda podłączenie przednich czujników parkowania wraz z instalacją wizualizacji na ekranie. Wiem, że przy mojej konfiguracji tego nie ma i nie będzie bez zmiany wyświetlacza i całego systemu, ale ile dodatkowo mogłoby mnie kosztować zainstalowanie tego modułu?

Z góry dzięki,

Dawid

///Edit

Dawid ogarnij dodawanie postów w odpowiednim dziale.

Denis

Edytowane przez wrclaguna

Opublikowano

Wymiana MMI na lepszy to koszt od 3 do 7 tys zł, w zależności jaki model 2G lub 3G. Ja też mam MMI basic czyli czerwone MMI i też myślałem nad wymianą ale mi przeszło...

Odnośnie przednich czujników parkowania to specem nie jestem ale myślę że bez problemu da się to zrobić, sam u siebie mam czujniki parkowania z przodu wraz z wizualizacją na MMI, wizualizacja też działa na czerwonym wyświetlaczu,

Opublikowano
Wiem, że przy mojej konfiguracji tego nie ma i nie będzie bez zmiany wyświetlacza i całego systemu

Da radę to odpalić. Ja u siebie też mam czerwony wyświetlacz i na odpowiednim sterowniku PDC poszło.

Rzuć okiem: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/153978-parktronic-pdc-mmi-2g-3g-wizualizacja-concert-2008-2012/page-27#entry4407828

Opublikowano

Wszystko prawie do wymiany a najgorsze to trzeba ciągnąć światłowód i inne kable. Mając już mmi 3g mamy całe okablowanie i nie trzeba pół auta rozbierać. Wracając do pdc z przodu to też trzeba pół auta rozbierać. Kable z przedniego zderzaka muszą się znaleźć w prawym tylnym wnętrzu nadkola, tam właśnie jest sterownik pdc.