arczi900819 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam Wiem że na forum jest dużo wątków z immobilaiserem ale nie znalazłem jednego. Czy da się w prosty sposób odłączyć immobilaiser? Czy trzeba coś w kompie grzebać? Bo wg mnie on nie utrudnia życia włamywaczom tylko właścicielom. pozdrawiam
M.Audi Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 mozna, zamiast plytki immobilajzer wlutuja jakas inna plytke i immo jest wylaczony ale koszyuje to ok.250zl
arczi900819 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2008 a gdzie to trzeba wlutować?
ozi_wells Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 kolego nie jest to takie proste i polecam podjechac do jakiegos magika który to zrobi.
Peterka Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam http://www.allegro.pl/item488585911_zablokowalo_ci_sie_auto_zastosuj_odblokowywacz.html Ta firma gwarantuje, że jeśli immo jest padnięte, to ta zabawka która trzeba wlutować usunie immo. Albo zwracają kase jak nie naruszysz plomb. Ja tego na razie nie próbowałem choć mam problem z immo. Znam opinie jednego kolegi co robił to w golf 4 i działa bez problemu. Pozdrawiam
arczi900819 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2008 Aha to i ja sobie wszczepię takie cudo... bo mnie już ten immo dobijać zaczyna. Dzięki wielkie i pozdrawiam
Peterka Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Kolego zadzwoń do tej firmy i się wszystkiego jeszcze sam dowiedz dla potwierdzenia. W naszych samochodach nie trzeba nic zmieniać w pamięci sterownika tylko wlutować. Pozdrawiam
arczi900819 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2008 No jeszcze raz wielkie dzięki. Zadzwonię i się dowiem co i jak. A jak zrobię to napiszę czy wszystko działa POZDRO :good:
Peterka Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam, dziś zamontowałem owy odblokowywacz i auto ożyło !!!!!!!! Hura Wiem, że znajdą się przeciwnicy wywalania immo, ale i tak przeważnie każdy ma jakieś swoje własne zabezpieczenia. A jeżeli chodzi o montaż zajeło mi 40 minut i gotowe. Pozdrawiam
arczi900819 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 Immo nie jest w ogóle moim zdaniem potrzebne. Najlepsze zabezpieczenie antykradzieżowe kosztuje grosze albo tylko parę godzin roboty. A konkretnie to zwykły przełącznik, którym będziemy odcinać dopływ prądu do np: pompy paliwowej. I żeby odpalić auto trzeba będzie najpierw pstryknąć ten przełącznik. A nie sądzę że ktoś kto chciałby "pożyczyć" nasze auto wpadł by na taki pomysł żeby poszukać takiego włącznika... tylko właściciel będzie wiedział gdzie on jest.... takie sposoby są skuteczne a nie immo czy nawet jakiś profesionalny alarm. :good: Najprostsze rozwiązania są najbardziej skomplikowane... Ja też mialłem ten problem z immo ale czyszczenie styków pomogło... pozdrawiam
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 zadne zabezpieczenie nie powstrzyma dobrego złodzieja, moze go tylko opóznic i o to chodzi. im jest tego wiecej tym dłuzej mu zejdzie i jest szansa zeby sie zniechecił. jak by immo nie było potrzebne to by audi i inne firmy go nie montowały.
arczi900819 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 nie chodzi mi o to że nie jest potrzebne ale że jest to słabe zabezpieczenie a najlepsze jest unikatowe własnej roboty. Żaden złodziej nie będzie ryzykował wpadki i nie będzie siedział szukając takiego włącznika a immo czy alarm to dla niego drobnostka
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 no moze i tak ale zawsze to dla niego strata czasu, pozatym przydaje sie do autocasco
arczi900819 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 no zawsze są jakieś + i -. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi