Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PODWYŻSZENIE A4rki - sprężynki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam, dziś już mam dosyć - oto historia:

kupiłem niedawno przywiezioną zza zachodniej granicy czerwoniutką A4 B5 rok 1999... ślicznie wyglądała na tych sprężynkach H&R co je tam jakiś niemczarek wstawił.. i właśnie dzisiaj moja cierpliwość sięgneła zenitu.. na tym się jeździć po nie da i tyle !!

dzisiaj manwerując na parkingu znów "naderwałem" przedni dodatek pod zderzak (te czarne plastikowe cóś) i podjałem decyzję o wywaleniu tych H&R'ów i podniesieniu auta na ludzką wysokość :)

w związku z tym mam pytanie:

1. może mnie tu ktoś podratowąć jakimś linkiem gdzie mógłbym odpowiednie sprężyny zamowić / zakupić / wirtualnie obejrzeć

2. albo namiary na firmę (telefon czy cóś) co to takie cuda sprzedaje i ma na stanie - bo różni tuningowcy od siedmiu boleści to mają.. jak się zamówi najpierw :)

< szukanie na allegro dało mizerne efekty a używek z chiny nie wsadzę.. nie w zawieszkę >

3. jaki jest oryginalna wysokość audiczki - taka fabryczna

dzięki

Opublikowano

poszukaj moze kogos na forum co obnizal swoja a4 i sobie odkupisz od niego oryginalne sprezynki seryjne. ja mam swoje ale niestety nie bede sie ich narazie pozbywal

Opublikowano
podjałem decyzję o wywaleniu tych H&R'ów i podniesieniu auta na ludzką wysokość :)

Jeżeli dla Ciebie "ludzka wysokość" to fabryczna wysokość to dostaniesz sprężyny w każdym sklepie motoryzacyjnym

Opublikowano

Albo po prostu napisz ze chcesz sie zamienic za sprezynki, ktos z klubu moze byc chetny :wink:

Opublikowano
  • Autor

dzięki wszystkim za sugestie ale dalej pociągnę parę pytań...

otóż powrócenie do fabrycznej wysokości to ostateczność.. najbardziej by mi odpowiadało obniżenie samochodu tak około 2 cm od stanu fabrycznego, dlatego pytam co byście polecili i gdzie to znaleźć :)

Opublikowano

to musisz poszukać zawiasu "audi sport" one przeważnie były -20mm

i moim skromnym zdaniem najlepsze rozwiązanie ;)

Opublikowano

mam taki sam problem , ludzie doradzcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie sprezyny zeby nie bylo za miekke i nie wygladalo jak sunaca motorowka z dziobem do gory po wzburzonych falach.

jedna wystajaca studzienka i po zawodach.

[ Komentarz dodany przez: zdeniu: 18-02-2007, 22:38 ]

kolego raz już Cie prosilem o coś :evil:

Opublikowano
  • Autor
to musisz poszukać zawiasu "audi sport" one przeważnie były -20mm

i moim skromnym zdaniem najlepsze rozwiązanie ;)

szukam i szukam tego cuda w necie i znaleźć nigdzie nie mogę... masz jakieś sugestie, byłbym wdzięczny :D

Opublikowano

jest na to sposob.... zdejmij kolo i zobacz czy nie masz amorow regolowanych(gwintowanych) jak nie masz zainwestuj w nie ustawisz sobie wysokosc jaka tylko bedziesz chcial i problem znika.

mialem taki sam problem i myslalem ze poplyne z kasa na nowa zawieche uratowaly mnie regolowane amory. samochod nie stracil na wlasciwosci jezdnych poza tym jest duzo wiekszy przeswit.

pozdrawiam wszystkich majacy ten sam problem :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

niestety nie mam gwinciaków, niemiaszek który te autko "rasował" zrobił to po łebkach i na standardowych amorkach zasadził tylko krótsze (jak na mój gust za krótkie) sprężyny - dlatego aby nie naciągać i tak ostatnio wydrylowanej kieszeni szukam wyższych (prawie standardowych) sprężynek