Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AML] Wyciekający płyn chłodzący

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z płynem do chłodnicy ... gdzieś mi "ucieka" ale nie leci z chłodnicy tylko gdzies po drodze ( na wysokości zbiorniczka). Kupiłem 5 L płynu i starczyło na jakieś 2, 3 tygodnie. Co to może byc , może tylko jakiś wężyk?? Prosze o radę

Opublikowano

musisz przepatrzyc całą instalacje moze jakis wąż pękł, albo kruciec. nie masz przypadkiem wody pod dywanikiem od pasazera, moze nagrzewnica? kiedy robiłes rozrząd i czy wymieniałes pompe wody bo tez moze sie z niej lac. przyczyn moze byc duzo

Opublikowano

hmm..nie mam wody pod dywanikiem a pasek jade wymienic w przyszłym tygodniu mam nadzieje ze do tego czasu nic mi nie pier***nie

Opublikowano

Witam, mam mały problem z płynem do chłodnicy ... gdzieś mi "ucieka" ale nie leci z chłodnicy tylko gdzies po drodze ( na wysokości zbiorniczka). Kupiłem 5 L płynu i starczyło na jakieś 2, 3 tygodnie. Co to może byc , może tylko jakiś wężyk?? Prosze o radę

nic innego jak auto na kanał wbijasz pod spód i patrzysz po kolei po wszystkich przewodach...

U mnie ciekło z takiego trójnika... dokręciłem opaski na wężach i póki co spokój..

Opublikowano

no jeszcze moze byc uszczelka pod głowicą ale to juz bardzo pesymistyczny scenariusz.

Opublikowano

pewnie jakis kruciec pękł albo sciągacz sie poluzował popatrz na przewody wchodzące do głowicy. pościskaj je to moze cos zobaczysz bo tak na samo oko czasem nie widac.

Opublikowano

sprawdz jeszcze na wszelki wypadek czy nie masz kiśla pod korkiem od wlewu oleju i na bagnecie od oleju.

Opublikowano

no moze to własnie oznaczas ze uszczelka pod głowicą :kwasny: .

Opublikowano

nie no moze nie bedzie tak zle to tylko tak kontrolnie skoro mówisz ze widac wyciek.

Opublikowano

sprawdz kruciec w pierwszej kolejnosci :wink4: być moze juz jego zywotnosc sie skonczyła lub tez oring moze przepuszczać

Opublikowano

spoko :cool1:

Opublikowano

na ma sprawuśki :good: spróbuj sam zlikalizować jakos wyciek bo jesli to jest banalna rzecz to nie ma co wsadzac kasy na mechanika.Forum jest jak aspiryna :naughty::wink4:

Opublikowano

zapewne cieknie CI na kolanku na którym są czyjniki płynu, częsta przyczyna

Opublikowano

ok jutro jade do mechanika . Dzięki bardzo

I jak po wizycie u mechanika :wink4: co stwierdził na temat tej przyczyny