Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Problem z olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z olejem. Zacznę od samego początku bo może ma to jakiś wpływ. Więc wcześniej na trasie 150-200km wyskakiwała kontrolka oleju i musiałem dolewać, mechanik wymienił pierścienie oraz oddał do regeneracji górną część głowicy oraz wymienił odmę. Brawa dla niego bo samochód przestał brać olej ale niestety na 2 miesiące.. Ostatnio sprawdzam stan oleju po każdej trasie (ok.150km) przejechałem tak 770km. Na bagnecie było między minimum i maksimum tak się ładnie trzymało gdy nagle wybił ten 770ty kilometr wyskoczyła mi kontrolka oleju < dolałem niewielką ilość oleje gdyż miałem końcówkę (może ze 100ml) - samochód postał w bezruchu 2dni, pierwszego dnia przekręciłem stacyjkę i nadal była kontrolka oleju a na bagnecie minimum natomiast drugiego dnia gdy sprawdziłem stan na bagnecie jest maksimum czyli jak by się cofnęło czy coś a do tego olej miał kolor czarny < znaczy się ciemniejszy niż zazwyczaj. Czy ktoś miał coś podobnego albo wie jak zaradzić?

Opublikowano

2.0 130km ALT lubią pić olej i nic z tym nie zrobisz, jak Cię to denerwuje to lepiej sprzedać auto niestety.

Opublikowano

2.0 130km ALT lubią pić olej i nic z tym nie zrobisz, jak Cię to denerwuje to lepiej sprzedać auto niestety.

niezadowalająca odpowiedź.. :P będzie dolewane! ^_^ dzięki

Opublikowano

Można jakoś przerobić odmę, ale dokładnie nie wiem jak, nigdy się tym nie interesowałem zbytnio, poszukaj na necie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...