Bartek Szmigiel Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 witam mam taki problem zablokowałą mi sie kierownica ale nie moge jej odblokowac poniewaz gdy przekrece kluczyk nie napotykam żadnej przeszkody i moge normalnie odpalic auto. Ale kierownica nadal pozostaje zablokowana. czy da sie jakos recznie odblokowac kierownice ? pomocy
szakal222 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Tak odkrec blokade zobaczysz gdzie idzie ze stacyjki w korpusie i odkrecasz albo na kolumnie albo pod kierownica w zaleznosci od auta ,
Bartek Szmigiel Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 w ktorym miejscu jest mniej wiecej ta blokada? jestem kompletnym laikiem, z gory dzieki za pomoc czy potrzeba jakies specjalnych kluczy ? jak zdjac ta pokrywe od dołu która chroni stacyjke?
szakal222 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Sa srubki od dolu ,musze zobaczyc u siebie w b6 ,podejrzewam ze w b5 jest podobnie ,klucze zazwyczaj normalne z zestawu lub plaskie
Bartek Szmigiel Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 wszystko zdjąłem dostałem sie do stacyjki sprawdziłem kostke i jest ok, do odkręcenia osłony kierownicy potrzebne były tylko niestandardowe klucze torx 27 problem pozostaje jesli ktoś mógłby pomóc z zlokalizowaniu blokady kierownicy i jakies porady jak ja zdemontować
Rekomendowane odpowiedzi