Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uszkodzony czujnik G17 a bloki pomiarowe grupy 6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

mam problem z klimą, najpierw przestała chłodzić więc pojechałem nabić czynnik,

chłodziło jakieś 2 dni ale chyba też nie jakoś mega zimno no i znowu klima przestała chłodzić

Nie włącza się też chyba sprężarka bo nie ma tego charakterystycznego dźwięku

VAG pokazuje błąd czujnika G17 więc jest do wymiany ale też popatrzyłem sobie bloki pomiarowe i np w grupie 6 w 3 wierszu pokazuje temp. - 49 stopni czy to może być przyczyną nie załączania się sprężarki?

Edytowane przez Toskańczyk
Opublikowano

mam ten sam problem wymienilem czujnik temper zewnetrznej i czasem trzymie dobra temperature a czasem leci na -50 i nie dziala klima;/

Opublikowano

Ale złą temperaturę pokazuje Ci na wyświetlaczu licznika czy jak Vagiem się podepniesz?

Opublikowano (edytowane)

tak jesli pokazuje ci - 49 to jest przyczyna tak jak u mnie musze sam sie umowic do elektryka bo mnie to denerwuje...

tak na wyswietlaczu licznika

Edytowane przez Myszor13
Opublikowano

Tylko u mnie na wyświetlaczu pokazuje w miarę ok. dopiero jak Vagiem wszedłem w klimayzacja-> bloki pomarowe i na grupie 6 zwróciłem uwagę na 3 kolumnę w której jest -49 no nic kupię czujnik i zobaczymy czy załączy się sprężarka

Opublikowano

ktory czujnik chcesz kupic ten pomiedzy zderzakiem a chlodnica ? jak tak to ja go wymianialem pare razy i czasem trzymalo ok czasem nie ...

Opublikowano

ale kupowałeś nowy czy używkę? wymieniałeś sam czujnik czy razem z kablem i wtyczka?

Opublikowano

nowy sam czujnik i to pare razy..