Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Odwrotna pozycja zero wycieraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam odwrotna pozycje zero wycieraczek przednich czyli wycieraczki zatrzymują się u góry i działają normalnie tylko nie wracają do pozycji zero na dół, zatrzymują się u góry. Próbowałem już na sile je ściągnąć na dół ale po włączeniu silnika wracają do góry.Czym to moźe być spowodowane?

dzięki za odp

pozdrawiam

Opublikowano

a kombinowales cos z silnikiem wycieraczek lub z calym mechanizmem? czy tak samo z siebie stalo?

Opublikowano

Wygląda na to że obróciła się dźwignia przykręcona do osi silniczka. Musisz poluzować nakrętkę i poprawnie ustawić dźwignię. I nie włączaj wycieraczek jak pióra przymarzną do szyby :)

Opublikowano

Przy okazji, od razu posmaruj sobie przeguby, częsta wada to blokowanie się w tych miejscach dźwigni. A potem spalenie silnika.

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to że obróciła się dźwignia przykręcona do osi silniczka. Musisz poluzować nakrętkę i poprawnie ustawić dźwignię. I nie włączaj wycieraczek jak pióra przymarzną do szyby

a gdzie znajdę tą dziwgnie?

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t42514.0.html;highlight=naprawa+wycieraczek

widac ja na 11 zdjeciu. To ta taka złotawa blacha przykrecona jedna nakretka. Odkrec ja. Ustaw ramiona wycieraczek w odpowiedniej pozycji, nastepnie ta raczke od wycieraczek przy kierownicy nacisnij na dol aby mechanizm wykonal jeden cykl(oczywiscie ta zlotawa blaszka na silniku wycieraczek jest caly czas zdjeta). Jak zakonczy cykl i silnik stanie zaloz ta blache i gotowe

Opublikowano
  • Autor

poł dnia gimnastyki na masce ale opłaciło sie! mission succesfull !!! :> wielkie dzieki!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie ja mam to samo tylko się zastanawiam czy się w to bawić czy nie pojechać do serwisu

Opublikowano

jak cie stac to jedz... moim zdaniem to forum jest po to zeby szukac opisow napraw i naprawiac swoje niunie wedle mozliwosci samemu oszczedzajac kase;) bierz sie smialo nic trudnego :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ja miałem ostatnio to samo ściągnąłem plastiki żeby się dostać do mechanizmu odręciłem tylko śrubę na górze tego trzpienia i włączyłem wycieraczki żeby mechanizm wrócił do pierwotnej pozycji następnie dokręciłem spowrotem i wróciły na starą pozycję. miałem scczęście bo jak się trzpień zapieka to trzeba wszystko rozbierać i beż ściągacza nie da się ściąnąć wycieraczek zapiekają się pozdro

• 13 lat później...
Opublikowano

Odkopie temat,czy mógłby ktoś mi pomóc?

Moja żonka odpaliła przymarznięte wycieraczki i zgubiły pozycję zero...

Niestety tematu który opisywał pomoc już nie ma na forum..