Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dylemat wtryski czy chip ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukałem na forum i nie znalazłem :( więc pytam co polecacie jako początek podnoszenia mocy w silniku TDI 90km do kwoty 2000:

wtryski czy chip czy może jeszcze coś innego ? i gdzie najlepiej oddać audi na takie modyfikację w małopolsce ?

i jeszcze jedno pytanie : czy zmiana wtrysków ma wpływ na zużycie paliwa i trwałosć silnia??

Opublikowano

wtryski plus chip

Opublikowano
czy zmiana wtrysków ma wpływ na zużycie paliwa

ma

czy zmiana wtrysków ma wpływ na trwałosć silnia??

nie ma

Opublikowano
  • Autor

tylko że wtryski to koszt ok 1000 a chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę więc suma tego przekracza moje aktualne możlwiosci...w takim razie na razie chip czy wtryski? i mam nadzieję że ktoś udzieli mi sensowniejszej odpowiedzi niż "załóż box i koniec Twych cierpień"

Opublikowano
chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę

Przesadzasz z tą ceną.Da się zrobić program u najlepszych speców w Polsce za dużo mniej :wink:

Opublikowano
mam nadzieję że ktoś udzieli mi sensowniejszej odpowiedzi niż "załóż box i koniec Twych cierpień"

na tym forum nikt nie udzieli Ci takiej odpowiedzi :D no, moze kilka osob ale raczej wiekszosc bedzie za wtryskami i programem :)

Opublikowano
  • Autor

usłyszałem tak w pewnym serwisie na terenie krakowa i doszedłem do wniosku że spytam ludzi którzy faktycznie się na tym znają a nie wciskają ludziom magiczne czarne pudełeczka "gwarantujące "zmniejszenie zużycia paliwa i zwiększenie osiągów...nie wierzę w boxy i magnetyzery,wierzę chipy i wtryski,na resztę jeszcze będzie czas...

Opublikowano

o chipie pogadaj z Murzynem, albo wpadnij na spot do krakowa to sie wszystkiego dowiesz. i nazwij temat jak jest to opisane w regulaminie :bicz:

Opublikowano
chip to min 1500 jeżeli chcę mieć fachową robotę

Przesadzasz z tą ceną.Da się zrobić program u najlepszych speców w Polsce za dużo mniej :wink:

a i wtryski tez sa tansze .... :wink:

Opublikowano

Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja.

Ew. zapraszam na PW.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Najpierw załóż wtryski, to one są najważniejsze w Twoim silniku i to od nich zależy jego poprawna praca i kondycja.

dokladnie tak.

Wtryski juz gdzies pisalem, ale godne zainteresowania sa

http://www.bosio-estfb.it/index.htm

i z VW transportera 2.5TDI 150KM

Opublikowano

dokladnie tak.

Wtryski juz gdzies pisalem, ale godne zainteresowania sa

http://www.bosio-estfb.it/index.htm

i z VW transportera 2.5TDI 150KM

Szczególnie do seryjnego mechanicznie i elektornicznie AHU :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podazajac tym tokiem ze najpierw wtryski a potem chip np w Vtech'u to w przypadku wlasnie AHU jakich rozsadnych przyrostow mozna by sie spodziewac? Rozsadnych w znaczeniu, nie narazajacych silnik na zbyt przyspieszone niz nominalne zuzycie.

Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 12-03-2007, 19:50 ]

druga prośba już : proszę zachowaj zasady forum i zawitaj do działu Newbie

Opublikowano

Mogę powiedzieć za siebie. Po takim zabiegu jak motorownia jest ogólnie ok wychodzi średnio 130km i 290-300Nm.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wal ile tylko da się aż do dymienia, tego nie przeskoczysz..... no chyba że więcej mechanicznych zmian

Granica u mnie to dokładnie to co mam 126 KM @ 292,5 Nm

:twisted: :twisted: