poczta56 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam wszystkich. Mam gorące pytanie. Mechanik uszkodził mi podczas naprawy obudowę turbiny( spadła mu) którą miał przeczyścić. Stwierdził, że ma inną obudowę i wyślę gdzieś w Polskę żeby wymienić. Czy po takiej naprawie turbina będzie dobrze chodzić. Czy powinien ją wymienić ( na swój koszt). Nadmienię, że tylko raz samochód po przeładowaniu turbiny wszedł w tryb awaryjny i po wyłączeniu wszystko wróciło do normy. Bardzo duże dzięki za podpowiedzi.
domelq Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 To czy dobrze bedzie chodzić to nigdy nie wiadomo dopóki nie sprawdzisz. Co do kosztów to chyba oczywiste, że naprawa powinna być na koszt mechanika.
letallec Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zalezy od tego gdzie powstalo to uszkodzenie. Obudowa strony goracej, jak i zimnej jest demontowalna i mozna ja wymienic. Nawet chyba jakby ktos to pospawal(zimna jest z aluminium), to by nic sie nie stalo. Ale to juz zalezy od miejsca uszkodzenia. PS. Jakbys chcial to moge Ci(temu mechanikowi) sprzedac moja stara uszkodzona turbine. Obudowa jest nietknieta
Rekomendowane odpowiedzi