maf10 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, otóż ostatnio zauważyłem, że gniazdo od ładowarki mi nie działa. Ani ladowarka , ani cb radio, ani rozdzielacz.. nic nie działa. Dodam, że gdy używam próbnika samochodowego , i "krokodylka" przykładam do gniazda to normalnie próbnik świeci i pokazuje, ze jest napięcie.W czym tkwi problem ? proszę o odpowiedz i pozdrawiam
marcin_franz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Masz na myśli gniazdo zapalniczki? Do czego przykladasz krokodylek? Tylko jeden przykladasz?
maf10 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2016 no dokładnie , chodzi mi o gniazdo zapalniczki .W ogóle, to temat pisalem o 6 po nie przespanej nocy i właśnie brakowało mi tego słowa i w ogóle zły przykład chyba podałem...Chodzi o to, że gniazdo zapalniczki w ogóle przestało działać.Jednak ostatnio jak sprawdzałem w kostce iso od radia, w którym pinie jest napięcie po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki - krokodylek podpinałem pod gniazdo zapalniczki, i sprawdzałem piny...- i to chyba zły przykład podałem , bo co ma do działania zapalniczki to , że podpiąłem krokodylka i probnik normalnie funkcjonował podczas sprawdzania pinów?Troche namieszałem tak czy inaczej zapalniczka nie działa i jakie przypadki powinienem rozważyć ? Dziękuję z góry za pomoc
marcin_franz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Najpierw sprawdź bezpieczniki Edytowane 1 Czerwca 2016 przez marcin_franz
maf10 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2016 ok nr 33, 15 amper srodkowy slupek 3 od gory lece zobaczyc dokladnie, bezpiecznik polecial dziekuje za wskazówki , dopiero sie ucze ;>
Rekomendowane odpowiedzi