Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AHU] Wibracje nadwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurcze no coś z przodu było robione :gwizdanie: ale wcześniej takich drgań nie miałem, a za mojej kadencji auto bite nie było :cool1: spróbuje jeszcze z poduszkami pod silnikiem

Opublikowano

witam mam problem.audi a avant 1.9 tdi afn,miałem wymieniany rozrząd,po wymianie auto dziwnie sie zachowuje,jak osiągni 90 stopni to na wolnych obrotach bardzo drży silnik i przenosi sie na cały samochód,nadmienie że przed wymianą rozrządu tego nie było,pomocy

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam dziwne drgania nadwozia przy predkosci okolo 80-110h.Najgorzej jest na wysokim biegu przy niskich obrotach.zmienilem juz kola i tarcze hamulcowe,biore pod uwage jeszcze poduszki silnika albo skrzyni i kolo zamachowe o ile mam dwumasowe,nie wiem tego.Czy ktos z Was mial takie objawy?Gdzie szukac przyczyny?Audi kupilem niedawno z takimi objawami,bylem przekonany ze to opony ale niestety.Prosze o podpowiedz,pozdrawiam.

popatrz czy nie pojawia się to przy szybkości obrotowej 1800- 2000. Wiele :audi: ma takie objawy a winowajcami są stare, wysłużone wtryski. Coś się dzieje przy tej szybkości obrotowej i silnik wpada w wibracje (ale tylko przy butowaniu). Wymiana wtrysków (z reguły jak wszystko inne zawiedzie) przynosi z reguły skutek.

Opublikowano

szwagierek miał to samo a dlatego ż autko było bite i półoś była delikatnie skrzywiona auto sam sprowadzał remontował, więc zapoznaj się z historią swojej fury.

jeśli to możliwe rozwiń proszę temat krzywej pół osi , jak to się ma do tych drgań , jak wygląda wtedy sytuacja ze sterownością samochodu , zwłaszcza w zakrętach

Opublikowano

Jam ma również objawy kołysania autem ale tylko przy dodawaniu gazu.Gdy pedał gazu puszczam kołysanie znika, po czym pojawia się po wcisnięciu gazu.Mam silnik 2.5 V6 Tdi z automatyczna skrzynia biegów.Poduszkę pod skrzynia wymieniłem i objawy są na dal..Co to może być????Mechanik mnie straszy że to może skrzynia pada.......