Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciągle świeci lampka w bagażniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Od kilku miesięcy próbuję ustalić przyczynę ciągłego świecenia się lampki w bagażniku i jakoś mi to nie wychodzi ;/

Czujnik w klapie raczej OK - sprawdzałem miernikiem i w jednej pozycji zwiera styki a drugiej nie.

Sprawdzałem ciągłość obwodu na kostce i piszczy - więc gdzieś zrobił się mostek?

Pytanie tylko do którego sterownika trafia kabel od oświetlenia? - odłączałem kostkę w tym sterowniku co znajduje się w bagażniku po prawej stronie to lampka mimo to świeci cały czas...

Jest to o tyle wkurzające, że nie mogę zamknąć auta z alarmem bo zaraz załącza syrenę - alarm pewnie dostaje sygnał o otwarciu klapy...

:wtf:

Opublikowano

Sprawdź kabel na wejściu do klapy Często na zgieciu lubi się łamać i stad takie cyrki Ja musiałem u siebie rozciac wiazke a tam wszystkie kable połamane i się zwieraly

Opublikowano

Może dziecinne pytanie- może przełącznik światła w podsufitce jest w niewłaściwej pozycji?

Opublikowano

Może się wyłącza tylko ma opóźnienie. Nie które auta tak mają. .

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

dzięki za zainteresowanie ;-)

Wiązkę już ciąłem (chyba, że nie ten przewód :o ) i dalej świeciła...

Przełącznik w dobrej pozycji bo w aucie światła gasną, czasami mam złożone fotele to widać w nocy jak świeci w bagażniku ;/

Gdybym wiedział gdzie ten kabel idzie to przeciąłbym go przy samym sterowniku i wtedy byłoby wiadomo - sterownik czy instalacja :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuj odłączyć małą kostkę od pompki centralnego zamka. Jeśli zgaśnie sprawdź przewody pozycja 4 i 3 do włącznika. Idą one kolejno włącznik kołek 1 do pompki kołek 3 (kolor szaro/biały), a włącznik 3 do pompki kołek 4 (kolor niebiesko/czerwony). Daj znać czy kolory się zgadzają.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem tą kostkę - nie udało mi się od razu odpisać(dzieci :P ) a teraz nie pamiętam kolorów - jeśli to istotne oczywiście sprawdzę raz jeszcze jak uporam się z kolejnym problemem - centralny tylko zamyka i nie mogę się dostać do bagażnika :kwasny:

Po odpięciu tej kostki oświetlenie w aucie gaśnie, a lampka w bagażniku świeci cały czas...

Opublikowano

To ciekawe :( .

W takim razie lampka dostaje plus lub minus tylko skąd?

Daj mi trochę czasu to sprawdzę u mnie jak to jest z zasilaniem tej lampki i dam ci znać , ok?

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście, dzięki :friends:

// EDIT

Póki co centralny ogarnięty, poprawiłem luty w pompce i zaskoczyło.

Ciekawe czym sterowana jest ta lampka, jeśli ma stały + i sterowana jest masą to faktycznie może być gdzieś zwarcie do masy poza sterownikiem i bezpieczniki tego nie wyłapują...

Edytowane przez Killer1984