Przemek83 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam, planuje ściągnąć z USA parę gratów do autka. I mam problem bo łączna wartość tych rzeczy to około 3200$ ale firma która mi je sprzedała napisała że do tego dochodzi transport za 1299$ czy to nie jest trochę za dużo? Na różnych aukcjach na eBay piszą, że za transport samochodu chcą od 700 do 1200$ a w tym przypadku paczka będzie znacznie mniejsza gabarytowo. Sprzedawca napisał mi również, że wcześniej pracował jako kurier w USA i że zna ceny i że zaproponował mi najkorzystniejszą ofertę, bo UPS i coś tam jeszcze biorą nawet do 2500$. Czy może ktoś z Was ma jakieś dojścia do osób które mogłyby obniżyć koszty transportu oczywiście nie pozostanę dłużny? Aha i jeszcze jedno pytanie czy ktoś z Was orientuje się jakie są w przybliżeniu koszty cła i podatku? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Nowak_zg Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 jesli sie nie myle mozesz spytac Malika i Pozka oni cos tam o tym powini wiedziec
Rekomendowane odpowiedzi