brath100 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam,mam pytanie do was bo nie wiem czy to jest normalne zachowanie, a mianowicie przekręcając kluczyk w stacyjce najpierw zapalaja sie swiatła mijania a gdy przekrece silnikiem to na moment odpalenia gasna i gdy juz silnik chodzi to znow swieca oczywiscie bez włączania ich manetka.Czy to jest normalne ze przed odpaleniem świecą,wiadomo ze teraz przy nizszych temperaturach lepiej jakby nie swiecily przed odpaleniem. To sie dzieje w audi a4 1,9 TDI 1999 r po lifcie.Prosze o waszą opinie na ten temat.Pzdr
dark79 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 to ze gasna przy starcie silnika to normalne, zakladales jakis automatyczny wlacznik swiatel czy juz tak miales jak kupiles auto??
tomcio1600 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam,mam pytanie do was bo nie wiem czy to jest normalne zachowanie, a mianowicie przekręcając kluczyk w stacyjce najpierw zapalaja sie swiatła mijania a gdy przekrece silnikiem to na moment odpalenia gasna i gdy juz silnik chodzi to znow swieca oczywiscie bez włączania ich manetka.Czy to jest normalne ze przed odpaleniem świecą,wiadomo ze teraz przy nizszych temperaturach lepiej jakby nie swiecily przed odpaleniem. To sie dzieje w audi a4 1,9 TDI 1999 r po lifcie.Prosze o waszą opinie na ten temat.Pzdr Tak jak kolega niżej napisał przy starcie zawsze przygasaja - i jest to normalne.. jednak to ze swieca po przekreceniu zapłonu to znak ze bylo cos kombinowane - w obwodzie albo automatyczny włącznik świateł albo ktoś je chamsko podłączył pod stacyjke.. :] i nie jest to dobre rozwiązanie.. lepiej juz jakiś buzzer/brzęczyk w instalacje i wtedy o światełkach ciężko zapomniec..
brath100 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jak kupilem auto to juz tak bylo,co bym musial zrobic zeby swiatla sie nie palily po przekreceniu kluczyka,moze mi pomozecie,jakis schemat albo wskazowka.Prosze o pomoc[br]Dopisany: 05 Grudzień 2008, 12:47_________________________________________________Witam,problem z świecącymi lampami rozwiązany . Posprawdzałem parę spraw i okazało się że poprzedni właściciel niemiec pomostkował wszytstkie przewody od oświetlenia.Przy zdjętym przełączniku świateł oświetlenie działało . Pozdejmowałem mostki, zaizolowałem pomierzyłem i wszystko gra.
Rekomendowane odpowiedzi