e2rd-85 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Mechanior ogarnął mi ostatnio zacisk bo nie odbijał ręczny do końca i od razu wymienił klocki tył . Przedtem na drugim ząbku już mocno był zahamowany, i przy 4-5 ząbku to już było maks, ciężko dalej szło . Teraz ręczny pracuje praktycznie w całym zakresie, chodzi dużo luźniej i dobrze zahamowany jest na 4-5 ząbku i można nawet wtedy podciągnąć go jeszcze wyżej . Na pierwszych 2-3 ząbkach słabo trzyma . Czy to normalne ? może to przedtem źle pracował przez ten zacisk PS jest jakaś regulacja naciągu tych linek ? pacjent B5 FWD 99r. Edytowane 11 Czerwca 2016 przez e2rd-85
Klejk Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Podpinam się... Z pytaniem co do regulacji
misar28 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Podpinam się... Z pytaniem co do regulacji Niema regulacji linek Edytowane 11 Czerwca 2016 przez misar28
e2rd-85 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2016 Znalazłem temat z identycznym problemem (z tym że u mnie jest ręczny, tylko że łapie wyżej niż wcześniej) gdzie jeden z bardziej docenianych za swoją wiedzę użytkowników (Dev) pisze że to normalne zjawisko i hamulce muszą się ułożyć . Trochę się uspokoiłem . Prawda to ? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227391-gdzie-regulacja-recznego/
Krzysiek6623 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jasne że muszą się ułożyć. Jak klocek ładnie dotrze się z tarczą to ręczny zacznie brać niżej i skuteczniej.
Rekomendowane odpowiedzi