marcinekxyz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, Pany błagam o pomoc:) W czasie jazdy od czasu do czasu żarzy się kontrolka grzania świec, problem narasta pojawia się częściej przy rozgrzanym silniku lub np. gdy zgaszę ciepły silnik i odpalam go ponownie albo włączam i wyłączam światła. Auto pracuje normalnie - żadnych objawów. Po podłączeniu do kompa zero błędów. Światła stopu też ok Mechanik sugerował że coś z zegarami nie halo, po wymontowaniu i sprawdzeniu zegarów nadal lipa:( Tracę już cierpliwość. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Pacjent: Audi A4 B5 AJM 2001r Pozdrawiam
marcin_franz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 A nie masz może licznika firmy jaeger (biała obudowa z tyłu)? Jeśli tak to one mają to do siebie, że dzieją się z jimi różne cuda. Wtedy pozostaje wymienić licznik na vdo
MariuszKK Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, Podobny problem miałem w Toledo II 1.9 110KM - kontrolka od świec żarzyła się (nie świeciła, jakby światło przebijało z innej kontrolki). 0 błędów na kompie. Rozebrałem licznik i lutownicą poprawiłem styki w okolicy wtyczki. Kontrolka już się nie żarzyła :-) Najprawdopodobniej był to tzw zimny lut.
marcinekxyz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 Dokładnie mam jaeger-a, zegary były na przeglądzie u elektronika - twierdzi ze wszystko jest ok
karol24 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Też tak miałem, ale u mnie był jednak czujnik STOP. Sprawdzałem światła kiedy to się działo i działały poprawnie. Po wymianie czujnika kontrola już się nie zapala.
marcinekxyz Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2016 Karol, czy po podłączeniu kompa miałeś błędy? Kontrolka żarzyła się cały czas czy od przypadku do przypadku?
Rekomendowane odpowiedzi