marquentes Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Witam.Nie dawno kupiłem a4 1.9 afn mam pewien problem ,który mnie denerwuje .Auto na jałowym biegu wydaje dziwny terkot ,który po wciśnięciu sprzęgła lub próbie wrzucenia biegu bez sprzęgła ustaje. Nagrałem film,czy mogłby ktoś zdiagnozować czy terkot to łozysko oporowe?sprzęgło a może skrzynia ? Biegi wchodzą bdb,sprzęgło też dobrze bierze i nie slizga się. https://www.youtube.com/watch?v=sTETZ9cSnKE&feature=youtu.be Edytowane 28 Czerwca 2016 przez marquentes
Leopold27 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Prawdopodobnie tarcza sprzęgła do wymiany,bardzo lużne sprężynki w tarczy,ale koszta mogą być spore jak rozbierzesz dopiero wyjdzie co jeszcze.
marquentes Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2016 No właśnie przymierzam się do zwalenia skrzyni tyle ,że chciałbym się dowiedzieć mniej wiecej co to rzęcholi tam,nie dawno zmieniłem rozrządy oleje paski napinacz itp to też mnie troche pochłonęło pieniędzy. jakby się okazało ,że to łożysko oporowe to pal go licho ,zwalam skrzynię kupuję drugie i zmieniam.Ale jak np skrzynia lub sprzęgło do wymiany to trochę będę musiał poczekać
Leopold27 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Opublikowano 28 Czerwca 2016 To jest najgorsze że jak rozbierzesz to już trzeba wymieniać jak u mnie wszystko,ja zdecydowałem się na zmianę na sprzęgło ze sztywnym kołem i nie narzekam.
wujekmaciej Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 prawdopodobnie tarcza sprzęgła będzie się kończyć
Rekomendowane odpowiedzi