Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Chuczenie przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problemik taki iz przy hamowaniu ( nie zawsze 1na 10 - 20 hamowań ) po warunkiem iz kola sa mocniej skręcone (na łuku) nie gra roli w którą strone spychać jakby ocieranie - bardzo wyraznie i gloso. Gdy hamuje na prostej wszystko jest ok. Sila hamowania jest ok. Czasami włączy mi sie kontrolka czerwona (kolko i wykrzyknik w środku).

Z tego co przeczytalem na forum mogą mi sie kończyć klocuszki i np może ocierać juz ta części która trzyma klocek o tarcze.

Chciałbym uzyskać potwierdzenie mojej teorii :). Czy polecacie jakieś Firmy które produkują klocki ?

Pozdrawiam

Opublikowano

klocki sprawdzisz tylko wzrokowo... przy okazji zerknij czy kolo nie ociera o nadkole w ktoryms miejscu...

a klocki polecam TRW :good:

Opublikowano
  • Autor

zastanawialem sie nad ferodo i tarczami brembo - co myslicie ? czy to jest jak z np telewizorami sony - placisz za marke a produkt jest jednakowy z oferta konkurencji ?

a co do ocierania to nie zawsze je slychac - tak jak pisalem czasami przy hamowaniu slychac a czasami nie - i tylko prze hamowaniu przy skrecie kolami nawet do oporu nic nie trze jutro sprawdze nadkola ale nie wydaje mi sie zeby to bylo to ...

Opony zu=imowe i letnie mam w tych samych rozmiarach wiec to tez nie to :):confused4:

Opublikowano

jak kupisz z dobrego zrodla to beda lepsze niz konkurencja... tylko zastanow sie czy chcesz wydawac tyle kasy?? 3 razy takiego przebiegu na komplecie i tak nie zrobisz :)

Opublikowano

Ja wiem że Brembo jest przereklamowane! Brembo w wyczynowym sporcie to inna bajka niż dla amatorów! Rozmawiałem z kolesiami z Brembo w Częstochowie i Dąbrowie (tam są fabryki) Nie lubię przepłacać za samą markę :hi:

Opublikowano
  • Autor

Klocki bede brac napewno z polcar bo mam dobre wejscia tam :) a jakie to jeszcze nie wiem. tylko to szorowanie mnie czasem wkurza...

Opublikowano

mozliwe ze jest tak jak mowisz ze skonczyla sie okladzina na klocku i szoruje blacha o tarcze... ale jesli by tak bylo to tarlo by caly czas a nie tylko na skreconych kolach i jeszcze raz na jakis czas...

Opublikowano

podnieś auto, zdejmij koło, pooglądaj nadkola. może pojawił się luz na zawieszeniu i przy hamowaniu w skręcie ociera opona o nadkole

Opublikowano
  • Autor

co do obcierania to napewno nie jest tarcie gumy o nadkole tylko bardziej metal o metal. Juz coraz czesciej sie pojawia.

Zauwazylem tez ze klocki mi zaczynaja piszczec przy delikatnym hamowaniu.

Wg mnie wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze koncza sie klocki - mam racje ?

Opublikowano

co do obcierania to napewno nie jest tarcie gumy o nadkole tylko bardziej metal o metal. Juz coraz czesciej sie pojawia.

Zauwazylem tez ze klocki mi zaczynaja piszczec przy delikatnym hamowaniu.

Wg mnie wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze koncza sie klocki - mam racje ?

Chyba najprościej będzie zdjąć koło.. prawda?? :naughty:
Opublikowano

ale racje chyba masz :) tak czy siak zwal kolo i bedzie wiadomo na 100% :good:

Opublikowano
  • Autor

nie mam gdzie :(

chyba bede musial sie do jakiegos fachowca przejechac

Opublikowano

jak nie masz gdzie? wszedzie... popuszczasz 5 srub, lewarkiem w gore, zwalasz kolo i widzisz wszystko jak na dloni :cool1: