Critical Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam Na internecie znalazłem tematy dotyczące diesla, a ja chcę zapytać o benzynę, a konkretnie pojemność 1.6. Problem polega na tym, że na 5tym biegu jadąc 100km/h mam 3000rpm, a przecież to jest normalna prędkość. Moim zdaniem to jest bardzo dużo jak na tak małą prędkość, przez co wzrasta spalanie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to możliwe, a przede wszystkim opłacalne.
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 mala benzyna musi sie krecic aby jechac dlatego tak masz,jak wlozysz skrzynie dluzsza albo 6 to na 6 biegu sie nie radzi ,obroty beda nizsze ale pedal gazu wcisniety glebiej przez co spalanie nie spadnie a wzrosnie,
Critical Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2016 mala benzyna musi sie krecic aby jechac dlatego tak masz,jak wlozysz skrzynie dluzsza albo 6 to na 6 biegu sie nie radzi ,obroty beda nizsze ale pedal gazu wcisniety glebiej przez co spalanie nie spadnie a wzrosnie, No ale na płaskiej drodze na trasie jak już się rozpędze do 100km/h to powiedzmy będę mieć 2tyś obrotów na 6-biegowej skrzyni i delikatnie tylko muskałbym pedał gazu to wydaje mi się, że spalanie spadnie. Ale mogę być w błędzie, nie znam się na tym, dlatego też pytam tutaj
Hezen Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Benzyniaki mają moc i moment obrotowy dość wysoko, ten 1.6 na 6 biegu przy 2tys. rpm będzie się męczył. To nie diesel że przy 2tys. rpm ma maksymalny moment obrotowy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Critical Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2016 Benzyniaki mają moc i moment obrotowy dość wysoko, ten 1.6 na 6 biegu przy 2tys. rpm będzie się męczył. To nie diesel że przy 2tys. rpm ma maksymalny moment obrotowy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Ja to wszystko rozumiem, ale używałbym 6 biegu tylko do dużych prędkości, tj. jazda na obwodnicy to spokojnie można się bujnąć 140 ale jak widzę, 4,5tyś obrotów to tragedia.. Jakbym dziurę w baku z paliwem zrobił W Każdym razię proszę powiedzcie mi jaki byłby koszt wymiany skrzyni? Oczywiście jezeli trzeba wymieniać inne części to także proszę o odpowiedź jakie.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 jak zrobisz sam to gdzies 1000-1200zl za same czesci,ew plus robota jak komus zlecisz.
Rekomendowane odpowiedzi