Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam podobny problem ale jeszcze nie robiłem logów - może lepiej nie wiedzić czy jest coś nie tak :mysli:

jestem ciekaw czy coś się zmieni po zmianie pompek u kolegi jachima

Opublikowano
  • Autor

Już nie długo się okaże czy coś się poprawi. Jak wymienię od razu napiszę i wrzucę logi. :hi:

Opublikowano

jachim858427 no i jak już po wymianie pompek............

Opublikowano
  • Autor

Kolego mój mechanik zachorował i dopiero 14.03. będę wymieniał pompki.

Tak jak pisałem wcześniej po całej operacji zdam relacje po wymianie pompek i wrzucę logi

Opublikowano

a jak cenowo ma to wyglądać?

Opublikowano
  • Autor

Zakładam używki cena 4 szt 1000zł do tego dochodzi koszt uszczelek do pompek i robocizna w sumie 1500zł. Mechanik zakłada mi pompki ja sobie je wtedy sprawdzam. Jak korekcję będą w normie wtedy kupuję więc nie ma żadnego kupowania kota w worku ani płacenia za robociznę jak będą do niczego wtedy wszystko za free oprócz uszczelek.

Opublikowano

a jak jest gwarancja? np po 10 tyś zacznie się to samo i co wtedy? Mechanik powie że to wina paliwa!

Opublikowano

Po jakich grupach mozna sprawdzic stan pompek?

Opublikowano

A jakie wartosci (poprawne) powinny byc w grupie 23 ?

Opublikowano

Jak najblizsze zeru, zarówno na plusie jak i minusie, jezeli te wartości sa w granicach +/-30 to jest OK

Opublikowano
  • Autor

Kolego 502380002 masz może jakiś pomysł na gwarancję. :przebiegly:

Na razie mam inne wydatki które sprzeczają się z zakupem nowych pompek

Opublikowano

narazie nie mam i jak bym musiał swoje zmieniać to też pewnie poszedł bym w używane. 1500 za sztukę to troszkę za dużo!!! jednym słowem koledzy z pompami są górą :wallbash: [br]Dopisany: 11 Marzec 2009, 22:42_________________________________________________aaaa jakie konsekwencje mogą być jazdy na takich nierówno pracujących pompowtryskach??

Opublikowano
  • Autor

No kolego BIP-y już delikatnie wychodzą na 1 cylindrze a na 2 i 4 zbliżają się do granicy. Jak już wyjdą znacząco za granicę wartości zacznie ci silniczek delikatnie przerywać na wolnych obrotach i lekko szarpać przy powolnym rozpędzaniu autka. Jak już zacznie ci wpadać w drgania na wolnych obrotach zobacz sobie grupę 001 poz.2 jaką masz wartość. Ja u siebie mam tak od 1.4 do 2.0 gdzie prawidłowa powinna być od 3.0 do 9.0 Na wolnych obrotach jest spalanie rzędu 0.2 litra na godzinkę pracy. :hi:

Opublikowano

No kolego BIP-y już delikatnie wychodzą na 1 cylindrze a na 2 i 4 zbliżają się do granicy. Jak już wyjdą znacząco za granicę wartości zacznie ci silniczek delikatnie przerywać na wolnych obrotach i lekko szarpać przy powolnym rozpędzaniu autka. Jak już zacznie ci wpadać w drgania na wolnych obrotach zobacz sobie grupę 001 poz.2 jaką masz wartość. Ja u siebie mam tak od 1.4 do 2.0 gdzie prawidłowa powinna być od 3.0 do 9.0 Na wolnych obrotach jest spalanie rzędu 0.2 litra na godzinkę pracy. :hi:

dzieki. jutro sprawdze gr 001

[br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 22:20_________________________________________________

oto logi gr 001 link: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pVxrfleh1kV8wnZxGmrcQRg

Opublikowano
  • Autor

Jest dobrze kolego :)

Opublikowano

Jest dobrze kolego :)

dzieki.

Pozdrowienia dla Grudziadza :wink4:

Ładne rondo wam robia :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jachim858427

I jak wymieniłeś te pompki?? bo u mnie bez bipy kiepskie tylko +127 wszystkie 4 i tak czekam na twoja odpowiedz..

Opublikowano

jachim858427

I jak wymieniłeś te pompki?? bo u mnie bez bipy kiepskie tylko +127 wszystkie 4 i tak czekam na twoja odpowiedz..

to kiepsko z nimi albo wtyczki do doopy...