Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0TDI BRD 207KM/440NM QUATTRO 2007r Czarny Sedan S-Line 19" RS4 B7 Eibach -30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak miękko jak na 16calach przy kołach 19calowych.

Już tak nie bajeruj. :decayed: Ale fakt jest taki, że gwinty wciąż mają opinię taczek, a mało kto pamięta o tym, że tak naprawdę o komforcie decyduje głównie profil opony i średnica koła. Jak ktoś robi spasy na mm to musi mieć zawias prawie sztywny żeby nie wyrwało błotników ale przy rozsądnym obniżeniu jest baja. :wink:

Opublikowano

Tak sam, w B7 bardzo łatwo się rozkleja reflektor :).

Nie boje się rozklejania tylko parowania, w A3 rozkleilem i pozniej załowałem nie ważne ile dalbym sylikonu :P

PS. Co to za koło?

Opublikowano
tak miękko jak na 16calach przy kołach 19calowych.

Już tak nie bajeruj. :decayed: Ale fakt jest taki, że gwinty wciąż mają opinię taczek, a mało kto pamięta o tym, że tak naprawdę o komforcie decyduje głównie profil opony i średnica koła. Jak ktoś robi spasy na mm to musi mieć zawias prawie sztywny żeby nie wyrwało błotników ale przy rozsądnym obniżeniu jest baja. :wink:

Nie mam spasów, nie mam problemów na policjantach, nie mam też problemów przy podjazdach na krawężnik, mam tak obniżone że wygląda i jest do jazdy na co dzień, a skoro ktoś zakłada 19'' to musi się liczyć że będzie twardziej, ale niestety ori zawias audi jest bardzo twardy w porównaniu do dobrego gwinta.

Opublikowano

Dobieraj sprężyny wg nacisku na poszczególną oś. Porównaj te z katalogu i ze swojej tabliczki znamionowej. Mają być jak najbardziej zbliżone, a te z tabliczki nie mogą przekraczać wartości z katalogu. Wtedy siądzie równo.

Opublikowano
  • Autor

Trochę lamerskie pytanie zadam, wybaczcie: gdzie znajduje się ta tabliczka? To cyknę jej foto i wszystko będzie jasne.

Opublikowano

Pod maska od strony pasażera.

tabliczka_znamionowa.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze afroo ;)

Opublikowano
  • Autor

Tak to panowie wygląda:

11586c6b5f8e4107med.jpg

Czy ten zestaw będzie odpowiedni według tabliczki której zdjęcie wrzuciłem zdjęcie?

http://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-audi-a4-8ec,-b7-e10-15-003-05-22-pi-546.html

Edytowane przez mateusztbg

Opublikowano

Tak będą dobre, napisz do Trewora87, dobieże, doradzi i być może wpadnie zniżka :)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie z nim piszę na ten temat, ale czekam też na odp Dzika :)

--------------------------

Wczoraj w końcu zaczęło się rezanie :) Mimo ciulowej pogody przy ogromnej pomocy (właściwie zrobienia wszystkiego za mnie :D) kolegi tomastbg do mojej A4 wpadła Multi kiera s-line + gałka zmiany biegów s-line (zakupione siemian'a)

Wybaczcie chlewik w aucie, pogoda nie sprzyjała a my wchodziliśmy i wychodziliśmy z auta co chwilę więc się trochę nabrudziło :)

a440b45b53c517bemed.jpg

221dc6efb88c82a6med.jpg

Opublikowano

teraz na pewno przyjemniej z muliti kierą :) u żony w A3 bardzo mi tego brakuje :facepalm: jakie kolejne plany? :D

Opublikowano
  • Autor

Fele 19" Ori Audi Wzór RS4 B7 już kupione :banan: od forumowicza bodas

Teraz szukam jakichś opon 235/35/19 w dobrym stanie, bo kupiłem same felgi.

4092a260a0ae052emed.jpg

Od razu wpadnie eibach pro-kit -30 + amorki 1be (tylko muszę je jeszcze upolować) No i zdjęcie tych przepięknych chlapaczy :decayed:

Opublikowano

No to czekamy na foty z alusami ;-)

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze trochę to zajmie. muszę znaleźć amorki 1be oraz opony na te 19" :)

-----------------------------------------------------------------------------

Dziś wpadł zestawik od Dzika :)

Eibach pro kit -30

Amorki sachs 1BE

Komplet śrub, odbojów i osłon.

Montaż niestety dopiero w przyszły wtorek, felgi tymczasem czekają na dotarcie opon do miejscowej wulkanizacji.

9e777aa254c5ee5fmed.jpg

Opublikowano

Działaj i pochwal się jak siadło :)

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem napisać, ogromne podziękowania dla marcinch001 za poświęcony czas, rozpisanie wszystkiego i wyjaśnienie dokładne czego potrzebuje.

Środa/Czwarek powinien być już założony zawias i koła, pochwalę się zdjęciami :)

Opublikowano

Zapomniałem napisać, ogromne podziękowania dla marcinch001 za poświęcony czas, rozpisanie wszystkiego i wyjaśnienie dokładne czego potrzebuje.

Środa/Czwarek powinien być już założony zawias i koła, pochwalę się zdjęciami :)

:thumbup1: Po to tu jesteśmy żeby czasami sobie na wzajem pomagać .

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Trochę męczyłeś gitarę to fakt :tongue4: , pewnie już wszystkim ulżyło że w końcu kupione :decayed:

Fajnie że będzie tak jak trzeba :good:

Opublikowano
  • Autor

Trochę męczyłeś gitarę to fakt :tongue4: , pewnie już wszystkim ulżyło że w końcu kupione :decayed:

Fajnie że będzie tak jak trzeba :good:

FroS-t Tobie również ogromne dzięki za pomoc w ogarnięciu kół itp :decayed: No męczyłem męczyłem, ale w końcu mam już wsio tylko czekać na termin u mechanika i w końcu cieszyć oko :)