kociu84 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam, Posiadam A4 B7 1,9 Tdi 116 km BRB z DPF. Podłączyłem pod komputer celem sprawdzenia DPF : - 20 % sadzy - 100 mg popiołu W tym przypadku podobno trzeba już DPF usuwać lub wymieniać. W sumie z autem nic dziwnego się nie dzieje tzn napewno nie przybywa oleju , ale za to mocno okopcone rury. Wiem że napewno muszę uszczelnić pompowrtyski i zobaczyć listwę pompowtrysków. I teraz tak , wymienić nie jest problem ale wolałbym wyciąć go i wrzucić katalizator oraz podjechać na zmianę w kompie. Pytanie brzmi : - katalizator z A4 B7 116 km BRB bez DPF lub z BKE 115 km podjedzie zamiast DPF? Jeśli nie czy ktoś wkładał w tym modelu zamiast DPf katalizator i może podusnąć myśł jaki napewno będzie pasował>? Proszę o pomoc. Dziękuję
audicoman Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Katalizator a DPF to całkiem inne zabawki. Możesz usunąć to ustrojstwo + usunięcie w sofcie.
kociu84 Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 Katalizator a DPF to całkiem inne zabawki. Możesz usunąć to ustrojstwo + usunięcie w sofcie. Owszem tyle ze w moim przypadku Puszka mieści w sobie DPF oraz katalizator i raczej obydwa są zapchane a pustej puszki nie chcę zostawiać . W większości przypadków usuwają wnętrze DPF i katalizatora i zostaje właśnie pusta puszka.
marcin4x4 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 poszukaj katalizatora który się zmieści i po wybebeszeniu całości wspawaj go do środka.
oomichalekoo Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 witam prosze o ocene mojego dpf i w jakim kanale znajde zapelnienie popiolem
kociu84 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 Marcin 4x4 a masz pomysł jak poszukać odpowiedniego? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi