Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Przelany olej, problem ze spalaniem oleju -naprawione:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

my tylko ostrzegamy, jesli to turbina, i wysraja sie uszczelniacze zupelnie, to przerzuci olej dolotem do cylindrow, wtedy olej staje sie paliwem, a silnik sie zatrzyma gdy sie olej zuzyje...

Opublikowano
  • Autor

aby wszystko bylo dobrze abym przejechał cale miasto do mechanika a potem to juz tylko repair co trzeba[br]Dopisany: 09 Grudzień 2008, 20:18_________________________________________________dzisiaj niestety auta nie oddam do mechanika bo nie zdazyl z terminami i musze czekac do jutra i mam pytano jeszcze jedno czy jest jakis sposob aby samemu sprawdzic czy z turbo jest wszystko wporzadku czy nie jest uszkodzona bo naczytalem sie na furum troche i wszedzie gdzie byly wycieki i dymienie to albo uszczelka gł. albo turbo? i nie chodzi mi o prosta droge bo mam walniety termostat i nie chce go cisnac tylko tak w domowych warunkach bo chce go narazie jak najmniej to mozliwe eksploatowac tzn wrecz w ogole:)

Opublikowano

Cześć,

Nie martw się na zapas, jak dobrze Ci turbo pracuje to raczej nic mu nie jest. Takie dymienie i mnie spotkało...W tym roku na wakacjach za granicą, kopcił okropnie i oleju ubywało. W serwisie audi panowie wymienili odmę i po sprawie. Ja też po tym czego naczytałem się na forum myślałem że turbo mi padło. Stawiam jednak na zapchaną odmę (pewnie masz tak jak ja rok produkcji odmy=rok produkcji auta). Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Bylem u mechanika i turbo sprawne jest a najprawdopodobniej uszczelka poszła od gł bo jest cala mokra na gorze po prawej stronie ale jutro bede wiedzial dokladnie bo rozbierze auto ale 99 % uszcz . odme tez wymienie bo mech wspominal ze powinienem bo jest zapchana tez ale to nie przez nia ale beda z nia klopoty wiec lepiej odrazu ja załatwic. [br]Dopisany: 11 Grudzień 2008, 14:57_________________________________________________Auto naprawione okazało sie ze ani uszczelka ani turbina tylko odma zawalona byla -odma wymieniona olej uzupelniony koszt naprawy 430zl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy,

czy 2 milimetry powyżej max na bagnecie to już za dużo oleju i powód do zmartwień?

przejechałem już 1500 km od przeglądu, na którym mi zalano za dużo oleju i w sumie nic nie zauwazyłem

w weekend sprawdzałem kontrolnie olej no i widzę, że jest te 2-3 mm powyżej max.

czy mam jechać urwać mu głowę i kazać odsysać czy się nie przejmować?

będę wdzięczny za info.

pozdrawiam,

K