Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie są rodzaje nagłośnienia w b6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie są rodzaje nagłośnienia w b6? Istnieje tylko standardowe i Bose czy jest coś pomiędzy? Widziałem ze różne radia nawet są np concern 1 2 i jeszcze inne jakieś. Czy każdy rodzaj nagłośnienia ma subwoofer w bagażniku? Czy to nagłośnienie Bose jest takie naprawdę szałowe czy raczej nie ma się czym zachwycac?

Edytowane przez kostekpk

Opublikowano

Mam dwie B6 Avant z radiem Concert II. Jedna jest zwykła z obróconym zasilaniem na subie, a druga z ori Bose. Jak dla mnie, to nie czuć różnicy wręcz Bose nawet słabiej grzmi.

Opublikowano
  • Autor

Obrócone zasilanie? Rozwiń temat :)

Opublikowano

O ile się orientuję to w B6 są trzy rodzaje nagłośnienia:

1. instalacja przygotowana pod radio niefabryczne - wtedy masz 4 głośniki + 4 wysokotonowe w drzwiach. Wszystkie 4 głośniki podłączone bezpośrednio pod radio. Nie ma za to subwoofera oraz głośnika centralnego w desce. Rozpoznasz po niefabrycznym radiu. Jeśli do tej instalacji założysz np. Concert 2 to nie będzie grał tył, brak info o stacjach na FIS, radio nie zapamięta kodu.

2. instalacja z fabrycznym radiem (np. Concert 2, Chorus 2, Navi+, RNS) - masz 4 głośniki + 4 wysokotonowe w drzwiach. Przednie głośniki podłączone pod radio, tylne przez wzmacniacz subwoofera, dodatkowo jest głośnik centralny.

3. instalacja BOSE - ilość głośników jak w pkt. 2, z tym że wszystkie głośniki idą przez wzmacniacz, dodatkowo masz jeszcze mikrofon w lampce do wysterowania dźwięku.

Edytowane przez bobikos

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, podłączę się pod temat bo już dostaję do głowy z moim nagłośnieniem. Mam A4 Cabrio wszystkie głośniki BOSE 2 tylne i dwa w drzwiach oraz wysokotonowe w lusterkach ale nie wiem czy sterowane z radia czy ze wzmacniacza, mikrofon w okolicy lusterka dwa pasywne głośniki w desce ale nie wiem jaki mam wzmacniacz i nie wiem jak poznać bez rozbierania prawego boczka. Może ktoś podpowiedzieć jakie kodowanie wpisać żeby to grało? Bo jak na razie przednie woofery w drzwiach coś tam by chciały a tylne grają głośno i wyraźnie brak wysokich tonów a jak dołączę wtyczkę ISO do radia którą są zasilane przednie głośniki w desce to nagle one grają najgłośniej i brzmi to jak w starym Punto a nie BOSE SOUNDSYSTEM jak u mojego kuzyna w takim samym aucie. Czy możliwe że ktoś podłączył zamiast wzmacniacza BOSE zwykły wzmacniacz? Dodam że jak zmienię w kodowaniu (nie pamiętam kolejności i cyfr) ale ustawiam tylne aktywne przednie pasywne i BOSE to gra ledwo ledwo, jak zmienię na standard to gra głośno ale przeważają średniotonowe głośniki w desce. Może mój VCDS źle podpowiada kodowanie macie jakieś pomysły???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O ile się orientuję to w B6 są trzy rodzaje nagłośnienia:

1. instalacja przygotowana pod radio niefabryczne - wtedy masz 4 głośniki + 4 wysokotonowe w drzwiach. Wszystkie 4 głośniki podłączone bezpośrednio pod radio. Nie ma za to subwoofera oraz głośnika centralnego w desce. Rozpoznasz po niefabrycznym radiu. Jeśli do tej instalacji założysz np. Concert 2 to nie będzie grał tył, brak info o stacjach na FIS, radio nie zapamięta kodu.

2. instalacja z fabrycznym radiem (np. Concert 2, Chorus 2, Navi+, RNS) - masz 4 głośniki + 4 wysokotonowe w drzwiach. Przednie głośniki podłączone pod radio, tylne przez wzmacniacz subwoofera, dodatkowo jest głośnik centralny.

3. instalacja BOSE - ilość głośników jak w pkt. 2, z tym że wszystkie głośniki idą przez wzmacniacz, dodatkowo masz jeszcze mikrofon w lampce do wysterowania dźwięku.

Nie prawda istnieje jeszcze jedno nagłośnienie takie jak ja mam u siebie 2 głośniki z przodu i 2 wysokotonowe z przodu brak wzmacniacza i sub oraz brak centralnego głośnika a radio jakie było tego nie wiem

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka