kukis84 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 czy ktos dokonywał wymiany oleju w tylnym dyfrze(Quattro)?? Auto jakim sie poruszam to a4 z 2000r z silnikiem AJL (180PS)z napedem Quattro od około miesiaca zauwarzyłem pocenie sie, dosc intensywne tylnej osi napedowej, poci sie przy półosiach. Korek spustowy zlokalizowałem bez problemu, ale mam problem z lokalizacja korka wlewowego Czy ktos jest mi w stanie powiedzic gdzie go mam szukac???
lukaszek13ns Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 na pewno poszedl simering na polosi, korek wlewu masz o ile dobrze pamietam nad prawa poloska na imbusa 17
Marek12 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Korek jest bardziej obok prawego przegubu w stronę tyłu i jest identyczny jak spóstowy! A faktycznie do wymiany masz uszczelniacz! Wymiana banalnie prosta: Odkręcasz sześć śrób mocujących przegób i przesówasz półośkę na bok, potem jedna śróba na środku i wymieniasz uszczelniacz! Cena ori to niecałe 40zł + jakieś 2,5l oleju. POWODZENIA
kukis84 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2008 wielkie dzieki panowie widze ze nikogo nie pozostawicie na pastwe losu
rav Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam Pozwólcie, że się podłączę się do temetu. Ja też planuję wymianę oleju w tylnym dyfrze, tylko tak się zastanawiam jaki olej powinienem kupić?.
Marek12 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam Pozwólcie, że się podłączę się do temetu. Ja też planuję wymianę oleju w tylnym dyfrze, tylko tak się zastanawiam jaki olej powinienem kupić?. 80W-90
vipkwiecien Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 ja mam zamiar byc przyszlym wlascicielem quattrow i w ziwazku z tym pytanie co ile kkm nalezy olej wymieniac i czy w ogole sie wymienia olej w dyferku ???
adammind Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 producent nie zaleca wymiany. jednak niektórzy wymieniają dla spokoju. jednak póki nic sie tam nie dzieje, nic nie trzeba ruszać. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi