July 12, 201610 yr A więc tak na a6 klub znalazłem fajny temat gdzie gostek rozpędził swojego ASN-a do 200km/h przez niby 28 sek. Ale nie o to mi chodzi by gonić aż do tego stopnia i pałować do odcinek. Poniżej inny użytkownik ASN-a zrobił fajny test schodząc do 40km/h mając wpięty 6 bieg i rozpędzał jak najszybciej auto do 120km/h zajęło mu to niby 22sek nie ma żadnego filmiku który to potwierdza zakładając że tak było zrobiłem taki sam test tylko że ja mam skrzynie 5b brak Q i wyszedł mi identyczny wynik co jemu na 6 biegu hmm czy ktoś z skrzynio manual 5b (6b nie było by chyba porównywalne ale też chętnie bym porównał) mógł by zrobić taki test i się pochwalić wynikiem? był bym wdzięczny
July 13, 201610 yr Author Dziś powtórzyłem test wynik niemal identyczny co wczoraj. Zachęcam do zrobienia takiego testu dla porównania kondycji naszych ASN-ów
July 14, 201610 yr Author dziś rano w drodze do pracy zrobiłem znowu teścik na tej samej drodze tylko teraz zamiast wciskać pedał do końca naciskałem go w miarę nabierania prędkość i co się okazało że mając 120km/h stoper zatrzymał się na 16,5 sek jest to mega lepszy wynik bo niemal 6 sek lepszy. Zastanawiam się czy to normalne że auto lepiej się rozpędza wciskając stopniowo gaz a niżeli od razu podłoga
July 14, 201610 yr Coś może w tym być . Zauważyłem że jak wyprzedzam i czasami popuszczę lekko gaz to auto dostaje mocy w pewnym położeniu pedału gazu. Postaram się zrobic ten twój test i dam znać. U mnie z piątego biegu coś koło 17 -18 sekund. Edited July 24, 201610 yr by gacek585