Mattteusz Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam mam od pewnego czasu jak jechałem po strasznie dziurawej drodze problem , ściąga mnie w prawą stronę byłem na zbieżności ustawili mi i problem nie znikną kazali wymienić opony kupiłem nówki clebery dalej to samo byłem na pełnej geometrii ( mam quattro) i nic nie pomaga nie wiem o co b zawieszenie nie ma luzów bo mi parukrotnie sprawdzali , czy to może być od tego że wymieniłem 2 wahacze i wymieniłem na najtańsze jakie były w sklepie sprzedawca twierdzi że wymiary tego taniego są takie same jak tych najdroższych i orginalnych . nie wiem co juz robić nie chce żeby mi nowe opony pocieło od tego ściągania , a ciągłe wizyty na geometrii czyszczą mnie z kasy .
Mateuszek1001 Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Były takie jaja że niektóre wahacze miały inne wymiary, znaczy były dłuższe i krótsze i to powodowało cyrk. Być może jest tak u ciebie, jeżeli po wymianie nastąpiły objawy to bardzo prawdopodobne.
Mattteusz Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 tzn przed wymianą też ściągało od momentu tej nierównej drogi , wydaje mi sie że coś sie gdzieś zgieło ale teraz pytanie co ??
Mateuszek1001 Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Hmm, prawde mówiąc mogło wszystko razem z zwrotnicą.
Mattteusz Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 byłem dzisiaj kolejny raz na zbieżności ustawili mi no sam widziłem precyzyjnie samochód nadal schodzi na prawo . gdzieś czytałem że to może być nawet od amortyzatorów tylnych trochę mi sie to wydaje dziwne i raczej co by było mieć do ściągania ale różne rzeczy się dzieją , amortyzatory z tyłu nie są już u mnie co prawda jakiejś nowości ale jeszcze nie są padnięte to teraz pytanie czy to wymieniać czy nie ...
Mateuszek1001 Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 od amorów raczej nie, skoro przeszło przegląd i nie ząbkuje opon to jest git. A powiedz jak z kątami. Wyprzedzenie zwrotnicy i pochylenie koła, wszystko okej ?
Mattteusz Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 jedno koło z tyłu z prawej storny nie mieści sie w tolerancji ale gościu mi mówił ze to nie od tego i że to jest minimum i nie powinno nawet opony ciąć , a co do zombkowania opon z przodu to narazie nie wiem bo mam 4 dzień założone nówi i narazie nic nie widac
Rekomendowane odpowiedzi