Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Co to za rura z tyłu silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i Koleżanki, help :notworthy:

Właśnie się dopatrzyłem, że rura na poniższym zdjęciu jest pęknięta (krzyżyk).

Z silnika wylatuje lekki dymek po zgaszeniu motoru i być może to jest przyczyną ?!

Czy możecie mi powiedzieć co to jest, może numer tej części i przybliżony koszt - jutro trzeba to chyba zakupić i wymienić.

fd46a8b3cf43689cm.jpg

Opublikowano

wymienic jak najszybciej ... rura gumowa doprowadzajaca powietrze doladowane do kolektora ssacego ...

jak wymienisz to nie poznasz auta .... :wink4:

koszt rury to ~100 zł w ASO ...

Opublikowano

Właśnie się dopatrzyłem, że rura na poniższym zdjęciu jest pęknięta (krzyżyk).

Z silnika wylatuje lekki dymek po zgaszeniu motoru i być może to jest przyczyną ?

Zajrzyj do tego wątku - ten sam problem co u Ciebie :wink4: myslę że powinien pomóc :good:http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_afn_kopci_na_czarno_przy_spokojnej_jezdzie-t51975.0.html;msg559915#msg559915

Opublikowano
  • Autor

Dzięki - jutro serwis Skody się odwiedzi i ... wymianka.

Opublikowano

Dzięki - jutro serwis Skody się odwiedzi i ... wymianka.

Jesli Ci padła ta guma to nie ma co przepłać jedż do jakiegos sklepu z gumowymi czesciami ewentualnie czesci TIR lub z czesciami ciagnikowymi :wink4: zaplacisz wtedy grosze.U mnie tez padła ta guma ale jak byłem w sklepach motoryzacyjnych to podziekowałem bo cena była mocno wygórowana :thumbdown: wiec pojechałem do sklepu z czesciami ciągnikowymi :gwizdanie: i kupiłem tą gume w cenie 9 blach :decayed: i smigam już na niej ponad 5 miechów i jest wszystko ok :good::gicior:
Opublikowano

Mycie motorka też by się zdało :naughty: Nie dość że troche syf to jeszcze zlany olejem. Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

no troche spocony :)

Opublikowano
  • Autor

Solarek4, a to do wymiany jest tylko ta guma, która trzymają opaski, czy cała ta rura (nie przyglądałem się temu dokładnie)?

Zdjęcie jest stare, sprzed mycia silnika - teraz nie jest tak upaćkany chociaż...może i tak się go chlupnie...

Opublikowano

Solarek4, a to do wymiany jest tylko ta guma, która trzymają opaski, czy cała ta rura (nie przyglądałem się temu dokładnie)?

Jak masz dziurkę w tym miejscu gdzie zaznaczyłeś na zdjęciu to tylko tą gumkę - koszt w ASO około 70 zł.

Opublikowano

a jesli odwiedzisz sklep z czesciami do ciagnikow to dostaniesz takiego weza za 7zl :tongue4:

sprawdz filtr odmy czy nie jest pekniety :cool1: mozliwe ze z tamtad ten olej wydmuc**je

Opublikowano

a jesli odwiedzisz sklep z czesciami do ciagnikow to dostaniesz takiego weza za 7zl :tongue4:

Ja niestety troszke przepłaciłem bo dałem 9 zeta :tongue4::sarcastic: Zrezygnowałem zakupu w ASO gdyz dla mnie to zdzierstwo :thumbdown: 70 złociszy za taki kawałeczek gumy :shocked: Kupiłem w sklepie z ciągnikami i Autko smiga jak należy :decayed:
Opublikowano
  • Autor

A może wiecie jak to coś nazwać w sklepie, żeby goście wiedzieli o co chodzi?

Opublikowano

Wymontuj i im pokaż powinni dopasować. i wymieć 3 uszczelki od śrub do pokrywy bo puszczają olej ;) 18 zł chyba komplet kosztuje. Powodzenia ![br]Dopisany: 10 Grudzień 2008, 22:54_________________________________________________wymień*

Opublikowano

zmierz sufmiarką średnicę (jesli dobrze pamietam to cos koło tego 35,2mm - moze byc ciut wieksza,ale bez przesady :tongue4: to i tak opaska ja docisniesz ) i powiedz ze potrzebujesz takiego węża do C-360 na pewno Ci dadza odpowiedni :good: bedziesz musiał go troche skrucic bo jest ok 2x dłuzszy niz ten co potrzebujesz do autka :wink4:

Opublikowano

Zalezy od sklepu..mi Np.uciol pod wymiar :decayed: tyle ile chcialem

Opublikowano

kolego roman0012 tez kupywałes taka gume z sklepie z czesciami ciagnikowymi :wink4::kox: jak sie sprawuje bo u mnie :good: dobrze ze nie pojechałem do ASO :cool1: tak to chociaz zostało mi pare dzięgow na paliwko do mej limuzyny :kox:

Opublikowano
  • Autor

Sprawa załatwiona.

Guma kupiona w sklepie z częściami do TIRów - koszt 12 zeta (kupiłem ze 20 cm).

Wewnętrzna średnica rurki powinna mieć jakieś 51-52 mm - 50 mm ciężko wchodzi, ale jakoś się udało.

Opublikowano

kolego roman0012 tez kupywałes taka gume z sklepie z czesciami ciagnikowymi :wink4::kox: jak sie sprawuje bo u mnie :good: dobrze ze nie pojechałem do ASO :cool1: tak to chociaz zostało mi pare dzięgow na paliwko do mej limuzyny :kox:

No,no :good: sprawuje sie super...moja to jeszcze w dodatku chyba jest zbrojona :wink4: 7zl a jaka radocha

Opublikowano

radocha była wielka po tym jak sie jezdziło tydzien z dziura w dolocie :gwizdanie:

edmondo a chciałeś jechac do serwisu Skody :wink4: zapłacił byś tam pewnie z 8x wiecej za taki kawałek gumy :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze, że już mało brakowało, a tak bym zrobił, bo w jednym sklepie pokazywali mi całkiem coś innego.

Kolejny nie miał, a w następnym gość był nawalony prawie w 3 d... - ale jakoś mu się udało uciąć tą rurkę :polew: