Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Założyłem felgi 17"x8,5" ET 30 do mojej a4 i mam pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jakbyś koniecznie chciał zostać przy tamtych felach to można wywalcować nadkola i kółka się zmieszczą. ale najłatwiej jest zmienić koła na inne z odpowiednimi parametrami, zwłaszcza ze wzór taki sobie.

Opublikowano

jakbyś koniecznie chciał zostać przy tamtych felach to można wywalcować nadkola i kółka się zmieszczą. ale najłatwiej jest zmienić koła na inne z odpowiednimi parametrami, zwłaszcza ze wzór taki sobie.

Szkoda się w takie coś bawić. Lepiej kupić inne alu o ładniejszym wzorze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a wiec tak.. pojezdzilem troche na tych felgach i jez sprzedalem...

stwierdzam ze felga 17" to nie dlamnie i nie do polski, po zalozeniu moich 15 odrazu odczulem cisze w aucie i nic nie trzepie..... szukam teraz 16 tak jak mialem w innych autach, uwazam ze to najleprze rozwiazanie na polskie drogi.....

Dzieki wszytskim za odpowiedzi.. :hi:

Opublikowano

Wiadomo że na większych felgach będzie bardziej twardo. Mi się jednak lepiej jeździ na 17" niż 15" :tongue4: A co do Polskich drug to i na 19" śmiga się bez problemu :naughty:

Opublikowano

Opony 205/40 :thumbdown: tzn nie są az takie złe ale za niski profil, twardo na nich bedzie i bedzie duza szpara między kolem a błotnikiem a do tego opona bedzie mocno naciągnięta. Ale to tylko moje skromne zdanie :)

Opublikowano
  • Autor

dlatego wedlug mnie najleprzym rozwiazaniem jest felga 16" i opona 205/55.. ;)

choc nie ukrywam ze 17 tez sa fajne ale nie na polskie drogi, jak jedzie sie po ladnej drodze to oki ale jak np po kostce to masakra :( takie jest moje zdanie.. ;)

Opublikowano

Ja śmigałem Golfem IV na 17'' 205/40 i tylko ładnie to wygładało a na drogach trzeba było uważać na studzienki itp. Za to po po niemieckich autobahn :good: :oklaski:

W A6 mam 17" 235/45 i wozi w koleinach ze szkoda gadać :kwasny: ale ogólnie to nie jest twardo bo guma jest wysoka

W A4 mam 17" 225/40 i... jeszcze nie wiem jak jest bo śmigam od kupna na zimówkach ale pewnie też będzie wozić a zkomfortem podobnie jak w A6 czyli powinno być dosyć miękko.

Opublikowano

zeby zostawic te fele i obnizyc auto musisz poszerzyc nadkola innej drogi nie ma. nawet jak zalozysz oponke 205 moim zdaniem bedzie ciezko. tyl jest ok.. u siebie mam podobnie.

Opublikowano

Napewno auto będzie sie kulać jak walec koła do takiego silnika to max 205 i do tego szkoda zawieszenia :decayed:

Opublikowano
  • Autor

no juz dzis zakupilem fele firmy TOORA 16 calowe.... jak je zrobie to zobaczymy..:D

Opublikowano

no juz dzis zakupilem fele firmy TOORA 16 calowe.... jak je zrobie to zobaczymy..:D

Czyli jednak wygrała opcja mniejszego alu :confused4: Za jakiś czas możesz stwierdzić że masz za małe felgi :tongue4:

Opublikowano

no i dobrze zrobiłes, za duzo było kombinowania z tamtymi felami. Szkoda lakieru, cale bloto i zwir spod kół był wyrzucany na drzwi :disgust:

wklej fote tych toorasow :naughty:

Opublikowano
  • Autor

fote wkleje ale jak zrobie je tzn ktos prubowal malowac je chromem i pseldo chrom sie luszczy .. :angry:

po nowym roku wypiaskuje sobie je w pracy i polakieruje..wtedy wrzuce fote..:D bo troche siupa pokazywac takie felgi.. ;)[br]Dopisany: 31 Grudzień 2008, 17:04_________________________________________________to jest model tej felgi.. tylko ja moj rozmiar to 7,5"x16" ET35

2c8b3046a0021c08.jpeg[br]Dopisany: 31 Grudzień 2008, 17:08_________________________________________________a wlasnie tylko pytanko.. jaki lekierek na nie polozyc :mysli: zeby sympatycznie wygladaly,,, :mysli:

Opublikowano

a wlasnie tylko pytanko.. jaki lekierek na nie polozyc :mysli: zeby sympatycznie wygladaly,,, :mysli:

chodzi Ci o kolor? do koloru Twojego auta proponuje grafit :)

Opublikowano

Ładne te Toory :good: Kiedyś widziałem takie w 17" na Volvo S60 i bardzo mi się podobały. Co do koloru to one były grafitowe i fajnie to wyglądało :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dzieki.. :)

tak chodzi mi o kolorek.....

Mowicie ze grafit bylby cacy.... ale jaki odcien bo o ile sie nie myle to jest kilka odcieni tego grafitu..... laprzy ciemny grafit czy taki jasny.. :mysli:

Opublikowano

hmm cięzko teraz cos podpowiedzieć ale ja sie skłaniam ku ciemnemu. jak przyłożysz felge do auta bedziesz wiedział więcej :)

tu masz kilka wzorów felg w wielu konfiguracjach kolorystycznych

http://www.tenzoracingsports.pl/felgi.html

BTW te felgi TENZO sa :slina: