xyz180585 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 witam! jestemsczesliwym posiadaczem a4 b7 w quattro 170km w sline od jakiegos czasu borykam sie z problemem : auto srednio raz na 400km robi sie slabe - zapala sie wtedy kontrolka od swiec zarowych - miga auto zachowuje sie tak jak podczas wypalania dpf, jest slabe, czasem szarpie, mocy dostaje dopiero na wysokich obrotach, akcja trwa kilka min, po ponownym uruchomieniu silnika problem mija, niedawno wymuszalem wypalanie filtra na komputerze, niby byl pusty.. czy wyjecie dpf tu pomoze ? czy problemu szukac gdzie indziej ? michal
piotrsob1 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Jak mamy wróżyć z fusów to obstawiam niedomagający EGR Coś dokładniej można będzie powiedzieć jak odczytasz błędy zapisane w sterowniku silnika i podasz je tutaj . Musisz też napisać czy po skasowaniu nie wracają z powrotem
xyz180585 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 hm ok, podjade do kolegi ma dobry komp to podepne, egr mam zaślepiony ;/ jeszcze jedno mi przychodzi na mysl, zaczelo mi sie tak sypac (nie wiem moze to zbieg okolicznosci) uzupelnilem sobie stan oleju - lalem po ciemku i wlalem z deka przy duzo chyba, mialem niecale pol stanu i dolalem ok 500ml to moze byc przyczyna ze tego oleju jest za duzo ? czy to zbieg okolicznosci ? w tej chwili jest stan max
piotrsob1 Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Jak oleju nie masz dużo ponad maksa na bagnecie , to nie może być przyczyną EGR zaślepiony całkowicie i wyłączony w sofcie, czy tylko założona kryza ?
Rekomendowane odpowiedzi