July 24, 201610 yr Witam W moim B5 padła skrzynia Tiptronic o oznaczeniu DES i tu nasówa się moje pytanie czy jeżeli kupię jakiegoś anglika kompletnego ze skrzynią o innym oznaczeniu to czy wystarczy zmienić komputer skrzyni wraz ze skrzynią i wszystko będzie cacy, czy raczej wchodzi w grę zakup skrzyni z takim samym oznaczeniem lub przekładka skrzyni wraz ze silnikiem?
July 25, 201610 yr Najlepiej szukaj o takim samym oznaczeniu. Jak masz zakładać o innym oznaczeniu to sprawdź czy też takie były sprzężane z silnikami o takim samym oznaczeniu jaki masz w aucie. No i kolejną rzeczą jest hydrokinetyk, musi być odpowiedni pod dane oznaczenie skrzyni (najlepiej kupować komplet - skrzynia i hydrokinetyk od tej skrzyni), żeby nie było potem problemów z szarpaniem, zapinaniem biegów i lock-upem Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edited July 25, 201610 yr by Hezen
July 25, 201610 yr koniecznie szukaj pod auto z przepustnicą na linkę , bo są inne sterowniki hydrauliczne itd.
July 26, 201610 yr Author Mechanik również powiedział mi, że różniły się też czujnikami w środku w skrzyni, bo ja mam rocznik 98 i wtedy wychodziły skrzynie z jednym i drugim czujnikiem. Ale żeście mi trochę rozjaśnili sytuację.