July 25, 201610 yr Witam jestem posiadaczem autka od 3 dni.I mam problem. 1. Błąd 00293-czujnik polozenia dzwigni wyboru jazdy w skrzyni automatycznej.Teraz tryb awaryjny. 2. 526-wlacznik swiatel stop. 1.Gdzie tego szukac.Na skrzyni w skrzyni. 2. Bo czujnik stop wiem gdzie jest. Na D jezdzi normalnie tylko mam brak wrzucrnia biegow + lub - recznie. Pozdrawiam.
July 25, 201610 yr Czujnik stop zostaw, jego błąd zawsze wyskoczy jeżeli skanujesz błędy bez wciśniętego hamulca. Co do błędu nr 1 to wygląda mi na uszkodzony pozycjoner przy skrzyni.
July 26, 201610 yr Author Dobra dzieki i rozumiem ze gdzies z boku bedzie.Pewnie styki sie juz wytarly .No coz trza zakupic olej i filt do skrzyni.
July 26, 201610 yr Pozycjoner jest na skrzyni na zewnatrz koło lewej poduszki skrzyni ( strona kierowcy ). Nie trzeba oleju ani filtra ruszać. Poszukaj w sieci o F125 , jak będziesz kupował to są dwa typy - z okrągłą wtyczką i owalną Wytarganie tego to mordęga bo kiepski dostęp do śrub. Edited July 26, 201610 yr by Banan
July 26, 201610 yr Author Tez dzieki za info.Ale wymienie odrazu bo pewnie nikt nie wymienial oleju i filtra.Zrobie raz a dobrze.Pozdro.
July 26, 201610 yr Teraz patrzę że masz 1.8t - lepiej bo ja w v6 wymieniałem u kuzynki i szła rura wydechowa osłony itd. , W 1.8 wydech po stronie pasażera