Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z interfejsem podczas LOGÓW :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałem dziś wykonać logi statyczne i dynamiczne odpowiednio

002+033

003+020

115+118.

i

001,003,004.

Jednak podczas wchodzenia w Basic settings czy meas Blocks pojawia się komunikat : VCDS: init - No Response from controller!

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/HRVK2Ar1FsFbqZNTgHuQdL1DLYtM75

Kiedy daję test interfejsu wszystko jest OK, program OK na zielono rejestracja vcds 12.12.0 :( łączę poprzez USB nie używam com 1,2,3,4.

Robiąc test auta sprawdza wszystko pokazuje czy błąd lub brak bo specjalnie odłączyłem poduszkę powietrza pod siedzeniem i od razu wskazał co się dzieje. Ale logów nie mogę wykonać :( ba mam zakładkę LOGIN-11 i po wejściu w ENGINE-1 nazwa zmienia się na CODING-11 O_o

Widzę że zadałem trudne pytanie :)

Ale powoli dochodzę do rozwiązania :)

Otóż przekopując różne fora znalazłem info iż sygnał na interfejs idzie przez mój licznik :) oraz wiele innych przekaźników które mogą spowodować ów właśnie mój problem.

Rozwiązanie jest jedno i dość czasochłonne :( trzeba rozebrać boczki nadkoli i sprawdzać po kolei każdy przekaźnik :( ale u jednej osoby okazał się to udany zabieg i odnalezienie problemu jakim był przekaźnik od ABS-ów, po wymianie vcds normalnie zczytywał info z silnika :)

tak więc mi potrzebny jest jeszcze rysunek pinów złącza diagnostycznego :) jeśli ktoś posiada będę bardzo wdzięczny :)

ps. 1 rzeczą jaką wykonałem to sprawdzenie bezpieczników 10 i 12 czy są ok ;)

Opublikowano

Ja bym spróbował podpiąć zwykły kkl za 30zł i sprawdzić czy nim da się logi robić.

Opublikowano
  • Autor

Mam zwykły kabel ale on w ogóle się nie łączy. Próbowałem vag 409.1 i vcds. Hex chociaż pokazuje wszystkie inne dane prócz silnika :(

Za tydzień po powrocie z urlopu będę działał na żony A3 i swoim może coś się zmieni.

Opublikowano

kolega ma b7 wiec kkl nie zadziała, to juz pełne can

Opublikowano

Oczywiscie ze dziala ale tylko w silniku, nie wprowadzaj w blad.

Opublikowano

Sprawdź najpierw podstawowe rzeczy wszystkie kolektory w gnieździe bo może któryś się zginął lub wysuną to zobaczysz jak będziesz miał boczek rozebrany z przewodami z gniazda, sprawdź wszystkie gniazda, wtyczki podłączone na silniku może nie styka któryś. Masz może jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe z odcięciem komputera? - bo to też może mieć coś wspólnego. A najlepiej sprawdzić na innym aucie program+kabel. Sprawdzić napięcie czy jest na danym kolektorze odpowiadającym łączność z engne.

Znalazłem informację o innym sposobie logowania na stronie TECH-ROSS właśnie przez komendę CODING-11 może się przydać.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Checking_Cruise_Control_using_Measuring_Values

Edytowane przez Złomiarzu

Opublikowano
  • Autor

W niedzielę wracam z urlopu więc się tym zajmę. Drugie auto mam do podmiany :) właśnie żony A3ke.

Ogólnie auto jest kupione od faceta z Niemiec i o dziwo który pracuje w Audi :-o dlatego zdziwiłem się że interfejs nie działa.

Jak się uda to w poniedziałek podjadę do serwisu i zapytam czy mogą się podpiąć i sprawdzić czy wszystko jest ok.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka