Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Za wysoko! co zrobic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich potrzebuje pomocy. Mialem w oryginale zawieche 1be ale niestety była już wylatana i kupiłem nowa zawieche 1ba i nie podoba mi się teraz bo stoi za wysoko między przodem a tyłem jest prawie 1cm roznicy oczywiscie z przodu wyzej, chcialbym go obniżyc troche tylko jak najlepiej żeby chociąz amortyzatorów nie zmieiac jakie spręzyny polecacie z góry dzieki

Opublikowano

Bez sensu obniżać i zostawić normalne amorki. Szybko skończą swój żywot na obniżonym zawieszeniu.

Opublikowano
  • Autor

hmm no teraz zawieszenie cale znowu zmieniać to nie bardzo, a co bys powiedział jak bym założył alusy 19? bo mam 17 a najbadziej przeszkadza mi szpara między kołem a nadkolem zmniejszyła by sie ??

Opublikowano

Dasz większą felgi to szpara się jeszcze powiększy. Teraz masz koze a przy większej feldze będzie masakra.

Edytowane przez .Pablo.

Opublikowano

Wymień na przednich amortyzatorach talezyki na których siedzi sprężyna od amortyzatorów z a4 b5 i siadzie Ci 1,5cm czyli optymalnie. Tylko sprawdź czy z twoich amortyzatorów da się ściągnąć te talerzyki,jeśli są ori 1ba to się da bo u siebie sprawdzałem i talerzyki z b5 pasują i można je w dobrych pieniądzach dostać

Opublikowano
  • Autor

no to musze prawdzić amorki z przodu mam monroe.

A NA SERIO BEDZIE LIPA GDYBYM ZAŁOZYL SPREZYNY EIBACHA?

Edytowane przez lisek1610

Opublikowano

na sprezynach eibacha siadzie Ci tyle ile podaja, czyli - 30mm lub wiecej jak zalozysz inne nizsze. Czyli jak zmieniac to caly komplet. Amorki zwykle chyba niestety szybko zabijesz, a szkoda jak sa nowe. Natomiast jak chcesz to mam na sprzedaz sprezyny 1be w dobrym stanie. Jak mialem zawieche 1ba i je zalozylem to usiadl mi ok 15mm, czyli tyle ile Cie interesuje.

Pozdrawiam

Edytowane przez mistrzugt

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

na sprezynach eibacha siadzie Ci tyle ile podaja, czyli - 30mm lub wiecej jak zalozysz inne nizsze. Czyli jak zmieniac to caly komplet. Amorki zwykle chyba niestety szybko zabijesz, a szkoda jak sa nowe. Natomiast jak chcesz to mam na sprzedaz sprezyny 1be w dobrym stanie. Jak mialem zawieche 1ba i je zalozylem to usiadl mi ok 15mm, czyli tyle ile Cie interesuje.

Pozdrawiam

ok napisałem na pw

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się, że połączenie sprężyn eibaha z normalnymi amortyzatorami zabija je dosyć szybko. Efekt wizualnie jest fajny tylko bardzo trzeba uważać na zderzak zwłaszcza jeśli jest niższy niż standard

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam problem, kupiłem A4 B6 ze dwa miesiące temu, zawieszenie do wymiany więc wymieniłem, teoretycznie do tego modelu, takie dali mi w sklepie. Teraz stoi jak wóz drabiniasty z przodu 70cm od ziemi do błotnika tył 69cm koła co prawda 18 ale chyba nie powinno to tak wyglądać. Moje pytanie brzmi: jakimi sprężynami i czy może ktoś z forumowiczów posiada takie na sprzedaż da się obniżyć auto?

zawieszenie 1BA
przód OJJ klasa wagowa 9

- przy 1BA 886-918 kg

tył OYK klasa wagowa 10

- przy 1BA (Zawieszenie Standard): 545-570 kg
NvVM7z.jpg
Opublikowano

Felga 18 + 1ba i musi taka koza się zrobić. Wymień amorki i sprężyny i ładnie siadzie.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam Panowie!

Wygląda na to, że chyba mam podobny problem po wymianie amortyzatorów. Mam zawiechę 1BA. W weekend zostały wymienione wszystkie 4 amortyzatory (sprężyny zostały), po czym moja A4 coś "zadziera nosa"... Zweryfikowałem, zmierzyłem i okazało się, że przód stoi 2 cm wyżej niż tył (69 vs. 67 cm mierzone wysokością nadkola). Moje koła to 205/55 R16.

To normalne, że autko tak nierówno poszło do góry przodem? Czym to może być spowodowane? I co teraz z takim fantem zrobić, bo denerwuje jak się na to patrzy? Rozumiem, że działaniem doraźnym jest wspomniana przez kolegę Kornel1989 wymiana talerzyków na takie z B5, ale pytanie, czy jedynym, czy jednak trzeba gdzieś szukać przyczyny?