August 5, 201610 yr Siemka. Powiedzcie mi, co wziąć jeszcze pod uwagę, by ten silnik palił od strzała? Aktualnie musi zrobić z półtora obrota i chodzi. Nie przebierając w słowach, od razu mówię - dawka 3,6-8. Kąt 50-53. Masy wyczyszczone, filtr paliwa wymieniony. Jak pomóc jeszcze? Czyszczenie rozrusznika? Wymiana akumulatora? Poprzedniej zimy, aku powiedziało papa. Więc na pewno jest do wymiany przed najbliższą zimą, z uwagi że ostatnio jak nawet pompe uszczelniałem - ile pokręciłem? Max 2 min, i aku padło. Co wziąc jeszcze pod uwagę?
August 6, 201610 yr Przeczyscić mase, przewody plusowe - ogólnie wszystkie przewody prądowe (rozrusznik, aku, alternator) Sprawdzić czujniki: temperatury, powietrza i paliwa - mają one wpływ na odpalanie silnika. Może paliwo Ci się cofa? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edited August 6, 201610 yr by Hezen
August 6, 201610 yr Author Przeczyscić mase, przewody plusowe - ogólnie wszystkie przewody prądowe (rozrusznik, aku, alternator) Sprawdzić czujniki: temperatury, powietrza i paliwa - mają one wpływ na odpalanie silnika. Może paliwo Ci się cofa? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Masy czyszczone. Czujniki raczej są okej bo pokazują w miarę realne temperatury. I zaworek zwrotny mam założony. Chociaż wężyki są popękane. Może i wymienię.
August 7, 201610 yr Przeczyscić mase, przewody plusowe - ogólnie wszystkie przewody prądowe (rozrusznik, aku, alternator) Sprawdzić czujniki: temperatury, powietrza i paliwa - mają one wpływ na odpalanie silnika. Może paliwo Ci się cofa? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Masy czyszczone. Czujniki raczej są okej bo pokazują w miarę realne temperatury. I zaworek zwrotny mam założony. Chociaż wężyki są popękane. Może i wymienię. Wymień aku i będzie po problemie.