Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Umarło turbo regeneracja czy swap na coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Z góry sorry jeśli temat się powtórzył..

Dziś turbo w mojej Audi wyzioneło ducha. Wypluło olej pod samochód. Dokładnie nie wiem co się z nią stało, ale spadl poziom oleju i wydac w okolicach turbiny ochlapany silnik.

Pytanie z mojej strony: lepiej

- zregenerować,

- wymiienić na zregenerowaną z alledrogo, czy

- podniemić na jakąć GTB.. ?

Nie chciałbym na tą chwilę ingerować w EGR ani DPF. Czy któryś z kolegów robi takie turbiny GTB plug and play pajujący do wzdłużnego silnika?

Auto na tą chwilę stoi w Markach pod Warszawą. Temat dość pilny Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano

Albo poszukac dobrej uzywki ,jesli regeneracja tylko w poleconym warsztacie i napewno nie za 700zeta,Wlozysz gtb bedziesz musial program robic, intercooler pewnie zmienic pewnie sprzeglo tez powie papa koszty wzrosna mocno

Opublikowano (edytowane)

i tak planowalem podciagnac do ok 200KM, brd niby ma lepsze "graty" wokół silnika.

Widziałem na alegro uzywki w cenie ok 1,5k z niby aut ok 80k KM przebiegu albo regenerowane za 1200 to nie wiem co lepsze

Czy turbina GTB1756VK potrzebuje przestrojenia od razu czy ori soft obsłuży na kilka dni nowe turbo?

Edytowane przez moniuh
Opublikowano

zależy jaki budżet: jak zostajesz przy serii to zakup używanej z pewnego źródła a jak mocy więcej chcesz to zupełnie inna kalkulacja

Opublikowano (edytowane)

Chyba sie na ta chwilę zdecyduję na regenerowaną z gwarancją. w między czasie zaplanuję cały setup.

Słyszałem, że w BRD podwójne SMIC zwiększają lag doładowania turbiny, a ze turbo wyplulo olej i zaczeło dymić z wydechu to na pewno do czyszczenia są intercoolery.

Mam FMICA z kolankami i zlączkami z poprzedniego planu do B6 zdaje się 550x140x65mm jeszcze nie używany.

Czy jest sens zmiany w kwesti wydajności chłodzenia powietrza?

Edytowane przez moniuh