August 6, 201610 yr Witam, mam problem z moim samochodem, mianowicie jeździłem bez jakichkolwiek problemów aż ostatnio wsiadam do auta a silnik ledwo zapalił, z powodu mniejszej ilości prądu. Następnego razu, tego samego dnia chciałem jechać autem, niestety akumulator był rozładowany. Sprawdziłem stan akumulatora, okazało sie zę jest dobry, ładowanie też zostało sprawdzone i było ok. Ogólnie akumulator był dobry, słuchałem dużo muzyki z niego przy wyłączonym silniku i nigdy mnie nie zawiódł, do chwili.. Drugim problemem jest to że cały czas świecą mi światła wsteczne.. ??Doszedłem do tego po wrażeniach z akumulatorem, podejrzewam że padł czujnik, ale czy to jest powód rozładowywania akumulatora?
August 6, 201610 yr Jeżeli jest walnięta jedna lub więcej krańcówek drzwi lub z powodu przerwy w wiązce drzwi nie ma komunikacji sterownika w drzwiach z modułem komfortu to auto nie usypia po zamknięciu szyny CAN i ciągnie dużo prądu, nowy akumulator załatwia wtedy w max 3 dni. Charakterystycznym objawem tej usterki jest cykliczne zapalanie się i gaśnięcie włącznika świateł awaryjnych, a po podłączeniu do kompa moduł komfortu sypnie błędami.
August 9, 201610 yr Author okazało się, że akumulator szmelc, poprzedni mechanik źle sprawdził stan akumulatora ( ach Ci nasi mechanicy) przy okazji szlag trafił czujnik. Nowy akumulator i wszystko gra. Dzięki za info