Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z akumulatorem, świecą non stop światła wsteczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim samochodem, mianowicie jeździłem bez jakichkolwiek problemów aż ostatnio wsiadam do auta a silnik ledwo zapalił, z powodu mniejszej ilości prądu. Następnego razu, tego samego dnia chciałem jechać autem, niestety akumulator był rozładowany.
Sprawdziłem stan akumulatora, okazało sie zę jest dobry, ładowanie też zostało sprawdzone i było ok. Ogólnie akumulator był dobry, słuchałem dużo muzyki z niego przy wyłączonym silniku i nigdy mnie nie zawiódł, do chwili.. Drugim problemem jest to że cały czas świecą mi światła wsteczne.. ??
Doszedłem do tego po wrażeniach z akumulatorem, podejrzewam że padł czujnik, ale czy to jest powód rozładowywania akumulatora?

Opublikowano

Podepnij VAGa i sprawdź błedy

Opublikowano

Jeżeli jest walnięta jedna lub więcej krańcówek drzwi lub z powodu przerwy w wiązce drzwi nie ma komunikacji sterownika w drzwiach z modułem komfortu to auto nie usypia po zamknięciu szyny CAN i ciągnie dużo prądu, nowy akumulator załatwia wtedy w max 3 dni. Charakterystycznym objawem tej usterki jest cykliczne zapalanie się i gaśnięcie włącznika świateł awaryjnych, a po podłączeniu do kompa moduł komfortu sypnie błędami.

Opublikowano

czujnik hamulca do wymiany ok 60-80 pln

Opublikowano
  • Autor

okazało się, że akumulator szmelc, poprzedni mechanik źle sprawdził stan akumulatora ( ach Ci nasi mechanicy) przy okazji szlag trafił czujnik. Nowy akumulator i wszystko gra. Dzięki za info :)