August 7, 201610 yr Posiadam audi a4 b6 1.8T quattro 150 KM od paru dni mam problem z wyskakujaca kontrolka oleju minimum. Dodam że kontrolka ciągle świeci a olej jest ponad polowa miedzy minimum a maximum. Zeby kontrolka znikła wystarczy otworzyć tylko maske nic więcej nie trzeba robić. Ale za 100 KM znowu sie zapali i tak wkooło. co to moze byc?
August 7, 201610 yr Author dodam ze to robilem wyczysciłem styki na misce jak i masce od czujnikow i bez zmian... co robić?
August 7, 201610 yr Jak kable csle to czujnik poszefl Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
August 7, 201610 yr bo diagnoza jest tak ustawiona w kompie a reset następuje po włączniku przedniej maski (otwarciu i zamknięciu) sprawdz wartości w liczniku i bedziesz wsio wiedział,stan min. max. i rzeczywisty
August 10, 201610 yr Author a jak bym usunał ta kontrolke w dobrym garazu vagiem? To kontrolka czerwona brak oleju/smarowania bedzie swiecic?
August 10, 201610 yr nie usuniesz jej smarowanie/ciśnienie nie ma nic z tym wspólnego jedynie poziom i tem. oleju jest na tym czujniku
August 11, 201610 yr Też chciałbym wiedzieć jak ta kontrolkę min Oil wyłączyć w kompie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka