GregoryFx Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam, mam nietypowy problem, a mianowicie. Kupiłem reflektory Valeo (zwykłe H7, H7) w bardzo dobrym stanie. Odbłyśnik jak nowego reflektora (mam porównanie). Z lewym reflektorem z 2014 r. nie ma żadnych problemów. Stan idealny, absolutnie nie ma żadnych śladów otwierania, o parowaniu podczas ulewy, mycie pod wysokim ciśnieniem nie ma mowy. Tutaj zdjęcia: Z prawym już nie jest tak super. Również Valeo ale z 2012 r. Wszystko niby ok, ale są takie problemy. Paruje i dość mocno. Po średnim deszczu skrapla się woda od góry po stronie kierunku i zależy od ilości wody wkracza co raz głębiej. Był problem z ustawieniem reflektora. Mijania dobrze a długie w kosmos - jednak dokręciłem śrubkę i problem zniwelowałem. Był najprawdopodobniej rozbierany, bo kilka zatrzasków jest poważnie naruszone śrubokrętem. Od spodu obudowa tylna z przednia przezroczystą nie biegnie równo... Obudowa z odbłyśnika soczewki nie ma charakterystycznej obwódki a odbłyśnik od długich ma dziwne kropki a od prawej strony widać "zlew", czyżby był regenerowany? Zamieszczam zdjęcia prawego reflektora, mam nadzieje że wykonałem dobre zdjęcia i możecie ocenić moje spostrzeżenia. Reklamować, oddawać, co o tym sądzicie? Spotkaliście się z takim problemem?
Rekomendowane odpowiedzi