CHUDY_13 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam wszystkich zainteresowanych tematem..... a mianowicie miałem w swojej A4 B6 zawieszenie gwintowane ale zmieniłem zawieszenie na Sline 1BV i po wymianie wyskoczyła kontrolka samo-poziomowania świateł a wiec podłączyłem kompa i wyskakują błędy czujników samo-poziomowania przód i tył!!!!!!! A wiec wziołem odkreciłem dwa koła przejrzałem czujniki wyczysciłem wtyczki sprawdziłem kable wygląda ze jest wszystko ok ale sprawdziłem jeszcze wartości czujników i na przednim jest 1,68 a na tylnim 2,21 i teraz pytanie czy wartosci sa dobre jakie powinny byc prawidlowe wartosci czy taki zbieg okoliczności zeby sie popsuły obydwa czujniki czy raczej trzeba jechac ustawic recznie reflektory i zrobić akceptację z racji tego ze auto stoi teraz wyżej!!!!!! Z góry Wielkie Dzieki za zainteresowanie tematu i za pomoc..... Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 wklej tu te błedy moze trzeba bedzie zrobic tylko procedure adaptacji samopoziomu
CHUDY_13 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam ponownie a wiec troche poczytałem i zrobiłem adaptacje xenonów według strony Ross-Tech a mianowicie Istnieją pewne warunki badań, które muszą być spełnione przed wykonaniem tej procedury: Pojazd musi być ustawiony na równym podłożu i "osiadł" na jego zawieszenia Hamulec postojowy powinien być wyłączony Zapłon powinien znajdować się w pozycji "ON" Reflektory powinno być "Off" Postępowanie w celu wyrównania ksenonowe: [select] [55 - Xenon zakres] (Dla niektórych nowszych pojazdów, użyj [29 - Left Light] zamiast) [basic Settings - 04] Grupa 001 [idź!] Odczekać co najmniej 20 sekund dla silników reflektorów, aby przenieść. Reflektory są teraz w ich położeniu regulacji. Włącz reflektory. Dostosować je poprzez ich ręcznych śrub regulacyjnych wymieniony przed odpowiednim cel celowania. Przewiń do grupy 002. Kontroler Xenon Zakres teraz nauczył się tej pozycji jako pozycji początkowej. Kliknij [Gotowe, powrót] Go przycisk i gotowe. Pominołem tam tylko jeden wątek a mianowicie nie ustawiłem reflektorów recznie..... i co sie okazało problem zniknoł ale nie na długo przejechałem kilkanaście kilometrów i kontrolka samopoziomowania znów sie ukazała na fisie!!!!! Podłaczyłem kompa i wykazał tym razem tylko jeden błąd o to on VAG-COM Version: Release 311.2-NControl Module Part Number: 4Z7 907 357 Component and/or Version: dynamische LWR D09 Software Coding: 00060 Work Shop Code: WSC 633511 Błąd Zapis.:00774 - Level Control System Sensor: Left Rear (G76) 28-10 - Short to B+ - Intermittent Zauważyłem jeszcze ze przy przednim czujniku tzn jest ułamany jeden zaczep od kostki która wchodzi do czujnika Jeżeli możecie pomóc w tym temacie bede bardzo wdzieczny................POZDRAWIAM
wrclaguna Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 do sprawdzenia tylny czujnik okablowanie oraz wtyka
Rekomendowane odpowiedzi