wiktor1984 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam Miałby pytanie chodzi o powietrze z odmy dochodzące do przepustnicy a4 b5 1996r silnik ADR 1.8 benzyna Chodzi o rade otóż wziąłem się ostatnio za czyszczenie odmy i przepustnicy i okazało się że odma nie jest podłączona do wlotu powietrza przed przepustnicą wąż spadł... więc łapało lewe powietrze a przepustnica uwalona z oleju jak i rura wlotowa tam gdzie idzie wąż od odmy... silnik nie ma za dużych przedmuchów z odmy. Zaślepiłem wejście od przepustnicy do wlotu powietrza, natomiast odma powietrze i olej wywala w atmosferę czy taki zabieg jest ok dla silnika? Dodam że przed zaślepieniem miałem 2 błędy 561 (nie pamiętam dokładnie coś z mieszanką) teraz ich już nie ma) I bardzo ważne pytanie: CZY POWIETRZE Z ODMY TO DLA SILNIKA NIE JEST LEWE POWIETRZE PRZECIEŻ PRZEPŁYWOMIERZ JEST PRZED DOLOTEM Z ODMY??? DLA MNIE TO DZIWNE PO CO MIERZYĆ POWIETRZE JAK I TAK JEST DODAWANE Z ODMY??? Postanowiłem zainstalować "oil catch tank" wyłapywał by olej a powietrze zamiast oryginalnie do przepustnicy to na zewnątrz... Czy zamontować normalnie do wlotu powietrza nie chodzi o ekologie a o prace silnika Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez wiktor1984
Rekomendowane odpowiedzi