Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wibracje samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie po wymianie przegubu zewnętrznego ( wyciągnieciu półośki , nasmarowaniu przegubu wewnetrznego,wymiana przegubu zewnętrznego) odpalam samochód i ma wibracje / drgania ! Co może być źle ?

Poduszki silnika / skrzyni sprawdzone na szarpakach i łyżka i w stanie BDB ! Sprzegło dwumas nowy !

DRGA na postoju i w czasie jazdy , włacze klime , dostaje obciązenia to wbiracje sa wieksze

Opublikowano

Poduszki sprawdza się na szarpakach? Wg. mnie objawy wskazują właśnie poduszki. Ew sprawdź czy ten gumowy grzybek z przodu nie opiera się o obejmę

Opublikowano
  • Autor

Tak , na szarpakach też wychodza , w kilku autach zawsze mi wykryło....2 mechaników przegladało poduszki i mówia ze sa okey.....Żadnych odgłosów pod samochodem nie ma , z żadnej poduszki nie leci olej, tylko w środku wibracje/drgania...i to wszystko po zrobieniu z tym przegubem....

Jechałem do domu urwał sie przegub , dopchałem auto do domu ( bo braklo 200m) zrobiłem przegub odpalam auto i drga

Edytowane przez Boosman

Opublikowano

Albo coś nie tak z wymiarami przegubu, albo coś z montażem :decayed:

Przegub wewnętrzny musi mieć możliwość "pływania" w swoim kielichu, nie może sztywno opierać się o jego dno , bo drgania zespołu napędowego po półosi i zawiasie będą się przenosić na nadwozie :P

Musisz dokładnie posprawdzać czy wszystko jest na swoim miejscu i czy ten przegub który założyłeś jest na pewno taki sam jak stary :hi:

Opublikowano
  • Autor

Albo coś nie tak z wymiarami przegubu, albo coś z montażem :decayed:

Przegub wewnętrzny musi mieć możliwość "pływania" w swoim kielichu, nie może sztywno opierać się o jego dno , bo drgania zespołu napędowego po półosi i zawiasie będą się przenosić na nadwozie :P

Musisz dokładnie posprawdzać czy wszystko jest na swoim miejscu i czy ten przegub który założyłeś jest na pewno taki sam jak stary :hi:

Bingo ! I otóż to nowy przegub był jakiś ciasny , połośka nie miała luzu była na sztywno ze skrzynia i wibracje były .... Jesteś Zwyciezcą kolego ! Na 50 osób które mi tukły do łba że jestem głupi jak mi sie wydaje że na postoju przeguby / połośki powoduja drgania..... jesteś jedyny który sie zna ;]

Opublikowano

Poniekąd to i Twoja zasługa, bo potrafiłeś trafnie i rzeczowo w kilku słowach opisać problem :decayed:

Czytając niektóre opisy nic się nie można z nich dowiedzieć o istocie problemu , tyle tylko że występuje :P

A zgadywanie to loteria :naughty:

P.S. Tak dla ścisłości to na postoju półośki drgań nie powodują , mogą tylko własnie przenosić je z zespołu napędowego na nadwozie :)

Edytowane przez piotrsob1