lukasz83_23 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam Koledzy mam takie pytanie.Strasznie skacza mi obroty na gazie a na benzynie chodzi rowniutko co to moze byc silnik 1.6.Zgory dzieki.Pozdrawiam
Infermus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Opublikowano 15 Grudnia 2008 A kiedy skaczą ci te obroty ??? bo ja tak mam jak dojeżdżam do skrzyżowania i daje go na luz.Trochę pofalują i potem spoko.
jusi30 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mam to samo, a jeszcze czasami nie spadają obroty. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu jest wszystko OK.
halas Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam Koledzy mam takie pytanie.Strasznie skacza mi obroty na gazie a na benzynie chodzi rowniutko co to moze byc silnik 1.6.Zgory dzieki.Pozdrawiam Najlepiej podjechać do gazowników, niech wepnie ci się w instalację gazową i przejedźcie się niech to sprawdzą podczas jazdy. Przyczyn moze być wiele( brudne filtry od gazu, świece i przewody, za dużo powietrza a za mało gazu). Jeśli jest to sekwencja to stawiał bym na Świece lub przewody.
Guregoru Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Jeżeli problem występuje tylko na gazie to tak jak wyżej kolega napisał będzie to pewnie wina instalacji LPG A kiedy skaczą ci te obroty ??? bo ja tak mam jak dojeżdżam do skrzyżowania i daje go na luz.Trochę pofalują i potem spoko. Mam to samo, a jeszcze czasami nie spadają obroty. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu jest wszystko OK. U mnie był to czujnik halla (oczywiście nie mam instalacji LPG i mówię o tym problemie na benzynie)
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jeżeli problem występuje tylko na gazie to tak jak wyżej kolega napisał będzie to pewnie wina instalacji LPG A kiedy skaczą ci te obroty ??? bo ja tak mam jak dojeżdżam do skrzyżowania i daje go na luz.Trochę pofalują i potem spoko. Mam to samo, a jeszcze czasami nie spadają obroty. Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu jest wszystko OK. U mnie był to czujnik halla (oczywiście nie mam instalacji LPG i mówię o tym problemie na benzynie) albo przepustnica
Rekomendowane odpowiedzi