mariooo46 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) witam Niedawno zakupiłem Audi A4 1.9TDi po wymianie oleju i filtra zauważyłem niepokojący objaw. Podczas jazdy potrafi się zapalić kontrolka oleju min. , pomimo iż stan jest na maksa. Gdy na włączonym motorze odkręcę korek wlewu oleju kontrolka znika a dodam że dmucha stamtąd nieźle jak pozostawię korek to mało nie odfrunie czy to normalny objaw ? Po zdjęciu wężyka z odmy jak dmuchnę to nie ma przelotu ani w jedną ani w drugą stronę , jest tam jakaś membrana i pewnie przy jakimś większym ciśnieniu się otwiera dobrze rozumiem ? Powinnno tak być ? Żadnych wycieków w okolicach odmy nie zauważyłem.... Doczytałem się o wadliwych zaworkach w odmie czy też kłopoty z tą membraną , i koniecznością wymiany pokrywy zaworów czy może mnie to czekać ???? Teraz po zdjęciu pokrywy silnika zauważyłem że lekko się poci przy końcu wężyka z odmy tam gdzie łączy się z dolotem. Przy okazji wyczyściłem EGR był tak zalepiony syfem że masakra , ale to raczej nic nie ma wspólnego z opisanym problemem powyżej. Proszę pomocy z góry dziękuje Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez mariooo46
Rekomendowane odpowiedzi