Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak sygnalu GPS telefonu wewnątrz pojazdu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, po wejściu do auta telefon nie jest w stanie nawiązać połączenia GPS. Wyczytałem, że jest to wina podwójnych szyb, które są w wersji mojego avanta. Ma ktoś z Was sprawdzony sposób jak to obejść ( tylko nie piszcie o jeździe z otwartym szyberdachem ☺ ), ewentualnie może polecić jakaś zewnętrzna antene Gps współpracująca z telefonami ?

Naprawdę nikt się z tym nie spotkał ?

Zero odpowiedzi ? :)

Opublikowano

A może masz badziewiasty telefon.

Sprawdzałeś czy inny też traci sygnał ?

A podwójne szyby to jaki masz jej kod we wlepce ???

Edytowane przez Fido

Opublikowano
  • Autor

To raczej nie jest wina telefonu... W innych autach używam go do nawigacji od dawna i wszystko działa jak należy. Podobny problem znalazłem na forum audi a8, tam polecaja anteny zewnętrzne do tel. Szukam, szukam i znaleźć takiej nie mogę. A co do kodu to wydaje mi się ze ten 4KR = Szkło atermiczne do szyb drzwi i tylnej szyby. Przeanalizowalem wszystkie kody i mam wrażenie ze nie wszystkie elementy wyposażenia są w nich zawarte. W aucie mam solarny dach, a kody mówią jedynie o 3FR = Dach odsuwany/odchylany z napędem elektrycznym.

Opublikowano

Też nie chce mi się wierzyć że to wina szyb podwójnych. Skoro jednak jesteś tego pewny to tutaj masz jedno z rozwiązań

http://allegro.pl/odbiornik-gps-navibe-gb337-i6435848988.html

Używałem takiego jak mój stary samsung nie chciał łapać fixa. Działa to w ten sposób że musisz w telefonie nawiązać połączenie z tym urządzeniem przez bluetooth ( minus taki że jak masz zestaw głośnomówiący to już się z nim nie połączysz)

Dodatkowo instaluje się aplikację w tel. ( np bluetooth GPS Provider) , która pozwoli aby programy do nawigacji widziały satelity z tego urządzenia

Opublikowano
  • Autor

Okazuje się ze Fido miał racje, Sony którego używam nie jest w stanie w tym aucie nawiązać połączenia, a do byle jakich telefonów raczej nie należy... Testowalem samsunga A5 i jak się okazało jest o wiele lepiej. Połączenie nawiązuje jednak zdarza mu się je utracić. Nie jest to na szczęście zbyt częste i da się z tym żyć:) Pozostaje mi zmienić tel, a temat można zamknac. Dzięki za pomoc.