Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[b7 2.0 ALT] auto gaśnie podczas jazdy, drgania po odpaleniu na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry przepraszam jeżeli taki temat już był ale po kilku godzinach szukania nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem.

Sprawa wygląda tak, kupiłem auto około 2 tyg. temu gdy wracałem nim do domu po wciśnięciu sprzęgła auto zgasło dzieje się tak do tej pory również na luzie, dzieje się to przy prędkości powyżej 60km/h.

Do tego gdy opalam na zimnym przez chwilę jest ok obroty na 1100 ale potem zaczynają spadać i falować, trzęsie całym samochodem, po dodaniu gazu przechodzi i jest ok, czasem też i bez tego mu przechodzi a czasem gaśnie.

Miałem też jednorazową sytuację gdy nie chciał mi odpalić dopiero przy czwartym podejściu udało się jednak zapaliła mi się lampka EPC, ale przy następnym odpaleniu już jej nie było.

Byłem u mechanika i błędów nie mam.

Dodam jeszcze że mam nowy przepływomierz BOSCH.

Miał ktoś z was może taki problem? Pomoże ktoś?

Opublikowano

:vaglogi: Sprawdź błędy w komputerze raz jeszcze, ale strzelam w cewkę zapłonową. Jak wymieniałeś przepływomierz to patrzyłeś czy przepustnica nie jest zawalona olejem ? Ona też bywa przyczyną takich akcji. Poczytaj tematy o B6 z tym silnikiem, jest masa ludzi z tym samym problemem.

Opublikowano

Rafał dzięki za zainteresowanie i pomoc ale to nie to jest chyba przyczyną. Po kilku godzinach spędzonych w garażu chyba znalazłem przyczynę dość prostą i banalną, do rury dolotu powietrza nie był podłączony od dołu taki wężyk, wcześniej tego nie zauważyłem a dziś coś mnie tknęło aby to sprawdzić i okazało się że gdy go założyłem auto odpala i pracuje normalnie, przejechałem się wciskałem sprzęgło auto nie zgasło ani razu. Mam nadzieję że problem już nie wróci i zagadka rozwiązana. :) Pozdrawiam