nex Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam a u mnie jest tak ze ogrzewanie mam jak ta lal a ale tem na vagu dochodzi do 105 c deska 90 nieraz około 100c klimatronik 105 c.i dodam ze termostat ori płyn g12plus a i jak dodaje gazu jak auto ma ok 60 c to ogrzewanie jakos tak jakby mocniej grzało czy moze to byc pompa wody??? nie, jak by była pompa to by nie grzało. Wymień czujnik temp cieczy chłodzącej i może termostat też już dobiega końca. Są wycieki?
czaja77 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam witam a u mnie jest tak ze ogrzewanie mam jak ta lal a ale tem na vagu dochodzi do 105 c deska 90 nieraz około 100c klimatronik 105 c.i dodam ze termostat ori płyn g12plus a i jak dodaje gazu jak auto ma ok 60 c to ogrzewanie jakos tak jakby mocniej grzało czy moze to byc pompa wody??? nie, jak by była pompa to by nie grzało. Wymień czujnik temp cieczy chłodzącej i może termostat też już dobiega końca. Są wycieki? termostat nowy ori wczoraj zamontowany juz nie mam pomysłu co to jest.
nex Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 wymien czujnik temp cieczy chłodzącej (80zł) - napisałem wyraznie. Nie dawno zakładałem taki temat bo miałem ten sam problem. Deska 90, klimatronik 96-112. Podczas jazdy 95 mniejwiecej , a postoj 105-112, deska caly czas 90
myklas81 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 moze i zle sprawdzona głowica ale sprawdzałem ja w renomowanym zakładzie, tylej?? moze ale wzrokowo nic nie było widac
nex Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 czujnik jest cztero pinowy??? nie wiem jak jest w ADP, u mnie w AEB jest jeden 4 pinowy G62
pablo_9 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja u siebie w ADP wymieniałem czujnik i mam 4 pinowy
gizmex Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 NEX a jaka masz teraz temperature po wymianie tego czujnika ?
znachor287 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 "(zapowietrza pewnie przez to ze jest przegrzewany silnik)" odwrotnie: zapowietrzenie układu jest przyczyną przegrzania silnika, powietrze utrudnia krążenie płynu i temp.rośnie; to tak jak zapowietrzenie kaloryferów - woda nie krąży bo powietrze "zapycha" obieg, a temp. na piecu gwałtownie rośnie.[br]Dopisany: 31 Styczeń 2009, 19:10_________________________________________________
Rekomendowane odpowiedzi